Kód pojišťovny

Pozor na překyselení organismu

Ilustrační obrázek

Vysoký stupeň překyselení a ukládání škodlivých látek je důsledek nadměrné konzumace nevhodných potravin nebo nadměrného sportování v kombinaci se slabou funkcí jednotlivých orgánů, které jsou zodpovědné za vylučování a látkovou výměnu. Parazité a plísně patří mezi konzumenty těchto kyselin a jedů.

Kde se daří plísním?

Plísním se nejvíce daří tam, kde je náš organismus nejkyselejší, a to na nehtech nohou a pod nimi může dojít k poklesu pH až na 3, 5. To je ideální kyselé prostředí pro plísně. Plíseň se neobjeví, aby poškodila nohu nebo nehet. Objeví se, aby natrávila vylučované kyseliny a jedy, a za tímto účelem vytváří hlen nebo šupinatost, kterou si pak dotyčný může pomocí kartáčování odstranit.

Jak se plísní zbavit?

Plísní se můžeme zbavit několika způsoby. Můžeme je léčit chemicky velmi kyselou cestou, tedy pomocí kyselých hodnot pH nižších než 3,5. Nebo můžeme odkyselit celý organismus, detoxikovat ho pomocí vhodných bylinkových čajů, stravy, čímž zvýšíme pH na kůži nohou až na pH 6. To je pak téměř neutrální kožní prostředí, ve kterém již plísně nemají podmínky pro svoji existenci. S plísněmi můžeme také bojovat pomocí antimykotik.

Jak začít?

Jestliže se rozhodneme pro odkyselení organismu, je vhodné provést pro urychlení regenerace již zaplísněného organismu nebo jeho části je nezbytné rovněž dostatečné zásobení organismu kyslíkem, které přispívá  k urychlení veškerých regeneračních procesů organismu, pokožky, tkání, krve, buněk a orgánů. Kyslík můžeme dodávat tělu externě aplikaci peroxidu vodíku na pokožku, neboť díky malé velikosti molekul, prochází peroxid kůží poměrně rychle a okamžitě zlepšuje prokrvení, působí antibakteriálně, antivirově, urychluje hojení ran a kožních onemocnění.

Překyselení žaludku

Překyselení žaludku se často projevuje bolestmi žaludku nebo nevolností po jídle.

V průběhu života může tento problém potkat každého z nás. V průběhu těhotenství dochází v organismu ženy k celé řadě změn a zažívacími potížemi trpí těhotné ženy poměrně často. Mezi nejčastější příznaky překyselení žaludku patří například: nevolnost, zvracení, nadýmání, bolest v oblasti podžebří, nepříjemné říhání, plynatost atd.

V rámci prevence se doporučuje jíst pravidelně, pomalu sousta rozžvýkat a při jídle sedět a nikoli pochodovat. Důležitý je také dostatek vlákniny, avšak ani to se nesmí přehánět, protože nadbytek vlákniny může být právě pro žaludek příliš zatěžující a potíže spíše zhoršovat.

Podstatná je vyváženost, důležitou roli hrají také psychické faktory, neboť žaludek odnáší vše, co vnímáme jako křivdu a nespravedlnost.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.