Kód pojišťovny

Odmítáme sex?

Ilustrační obrázek

Více než polovina Čechů a Češek je spokojena se sexuálním životem, přes tři čtvrtiny hodnotí kladně i svůj partnerský život.  Je to překvapivý výsledek, protože v podobných průzkumech v zahraničí je procento spokojených podstatně nižší. O dobrém sexu rozhoduje více než to, jak si rozumíme v posteli, celková psychická pohoda a otevřená komunikace. Důležitá je délka předehry.

Ženy si prý užijí nejlepší milování ve 28 letech, muži o sedm let později. Řada lidí, kteří již překročili padesátku, tvrdí, že právě tento věk okolo padesáti je tím pravým pro nejlepší sex.

Jako důvod k odmítnutí sexu se nejčastěji objevuje únava – a to stejně u žen i mužů. K dalším ničitelům milování patří u žen migréna a přepracovanost, u mužů stresy v práci. Téměř třicet procent žen místo sexu raději předstírá spánek. Nejčastěji udávanou sexuální dysfunkcí je nedostatek sexuální potřeby. Čtvrtinu mužů trápí předčasný výron semene či porucha ztopoření. Poruchu erekce přiznává téměř 23 procent mužů.

Kdy je to nejlepší?

V době, kdy je milování nejlepší, se často neshodneme. Většina mužů to má nejraději po ránu. Mohou za to jejich hormony. Okolo sedmé hodiny ranní zaplaví muže vysoká dávka testosteronu. Pro mnohé ženy je však tato doba problematická. Jejich sexuální  potřeba začíná přicházet až kolem jedenácté a vrcholu dosahuje přibližně v jednu. To by se sexem souhlasil i mužský organismus. Vzhledem k pracovní době většiny z nás je však milování v době oběda téměř nemožné. Na erotické hrátky máme čas večer. Pokud je to časně večer, není to pro ženy vůbec špatné, protože právě mezi 18. a 20. hodinou jsou ženské smysly nejlépe připraveny k prožívání rozkoše.

Kvalita sexu závisí také na tom, který den si „vybereme“. Ženy prožívají sex v závislosti na ovulaci. Tím nejlepším dnem pro silný erotický zážitek je sedmý den po ovulaci. Tehdy i muži prý považují ženy za nejkrásnější. Báječný sex lze prožít i krátce před uvolněním vajíčka, tedy zhruba dva týdny po prvním dnu menstruace. Díky vyšší produkci estrogenu jsou všechna nervová zakončení citlivější  na jakékoli erotické podněty.

Nejvíce dětí je počato v říjnu a listopadu. Mohou za to opravdu delší večery a více tmy. Ženský mozek se totiž vyrovnává s nedostatkem slunečního světla po svém – přenáší i ty nejjemnější doteky do centra rozkoše rychleji než kdykoli jindy.

Hříšné myšlenky

Na erotických fantaziích není vůbec nic špatného. Až 90 procent mužů a přes 60 procent žen během masturbace sní. Celkem 84 procent mužů se prý vzruší pouhou představou pohlavního styku s ženou. Ani orální sex by neměl být pro nikoho tabu. Ženy i muži orální sex milují. Dráždění klitorisu jazykem dokáže většinu žen přivést k rozkoši během sedmi minut. Orální sex uspokojí osmdesát procent žen a ještě větší množství mužů. Když totiž muž ústy laská partnerku a vidí, jak moc se jí to líbí, sám je více vzrušen.

Každý čtvrtý muž i žena přiznávají, že je pro ně důležitá velikost penisu. Paradoxně však 74 procent žen netuší, jak velký jej partner má. A neví to dokonce ani polovina samotných mužů. A ti, kteří délku své chlouby znají, uvádějí 16 až 20 cm. Zřejmě však nadhodnocují, protože podle celosvětového výzkumu je penis v erekci dlouhý průměrně 12,55 cm. Pro dvě třetiny z nás je nejpřirozenějším sexem soulož. K masturbaci se přiznalo jen 14 procent mužů a sedm procent žen. Pánové jsou při sexu mnohem upřímnější – zhruba 80 procent mužů nikdy nepředstírá orgasmus, ale téměř polovina žen se však přiznává k občasnému předstírání vyvrcholení.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.