Kód pojišťovny

Ústní voda pomáhá v boji proti páchnoucímu dechu

Ilustrační obrázek

Podle nové studie uveřejněné na webu WebMD, je možné zlikvidovat zápach z úst jednoduše  - pomocí ústní vody. Studie se zúčastnilo 293 osob z Thajska, Spojených států, Holandska, Španělska a Izraele, kterým byla podávána buď ústní voda, nebo placebo. Podle posledních informací je zápach z úst problém rozšířený po celém světě. Až polovina účastníků ze Spojených států přiznala, že trpí páchnoucím dechem, stejnou nepříjemností trpí až 50-60% Francouzů a 24% Japonců.

Účastníci studie byli starší 18ti let, netrpěli žádnými zubními či ústními nemocemi nebo jinými zdravotními problémy, jako například cukrovkou, která rovněž může zápach z úst způsobovat.

Studie trvaly po dobu dvou, čtyř a šesti týdnů.

Dle výsledků, určitý typ ústní vody může buď překrýt, nebo úplně odstranit páchnoucí dech.

„Zjistili jsme, že antibakteriální vody, a také ty, které obsahují látky k neutralizaci pachů jsou velmi účinné," říká doktor Zbys Fedorowicz, autor studie.

Vědci rovněž přišli na to, že ústní vody, které obsahují chlorexidin mohou dočasně zabarvit chrup a jazyk a oslabit chuť.

Vědci dále zjistili:

  • Ústní voda, která osahuje antibakteriální látky, jako například chlorexidin a cetylpyridinium, dokázala pacienta zbavit páchnoucího dechu lépe, než placebo. Je to způsobeno hlavně zredukováním množství bakterií v ústech,, které jsou za zápach z úst odpovědné.
  • Ústní voda, která obsahovala dioxidchlor a zinek rovněž odstranila zápach, a to jeho neutralizací.

Zápach z úst je způsoben bakteriemi a zbytky jídel, které se udržují v zadní části našich úst a vytváří povlak na jazyku.

  

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.