Kód pojišťovny

Žhavé fitness trendy pro rok 2009

Ilustrační obrázek

Jste připraveni v příštím roce vyzkoušet nový cvičební program? Podle Americké rady pro cvičení (American council on Exercise - ACE) budou v příštím roce sporty, které příliš nezatěžují peněženku hitem.Na webovém serveru WebMd bylo zveřejněno 10 největších trendy cvičení pro rok 2009. Tento seznam byl sestaven podle odpovědí řady osobních trenérů, cvičitelů a konzultantů pro životní styl a hubnutí.

Už druhý rok za sebou se na prvním místě objevil tzv. boot camp. Boot camp se sestává se skupinových lekcí, ve kterých jsou procvičovány hlavně velké svalové skupiny a to za pomocí sedů-lehů, dřepů a výpadů. Během jedné lekce můžete spálit až 600 kalorií.

Dalším hitem je cvičení, které nezatěžuje vaší peněženku. Hlavní je zasportovat si co nevíce, za dobrou cenu.

Cedric Bryant, zástupce ACE říká: „Zákazníci si budou vybírat takové cvičení, které jim bude přínosem, jak z hlediska jejich zdraví, tak i jejich časových a finančních možností. V příštím roce bude i nadále populární tzv. boot camp, dále pak cvičení venku  a čeká se i zvýšený zájem o fitness programy pro lidi starší 50 let."

Zde je zmiňovaný žebříček:

  1. Boot camp
  2. Cvičební programy za dobrou cenu
  3. Speciální cvičební lekce jako jsou například tance zumba, bollywoodský nebo afro-kubánský tanec, a případně i balet. Tyto hodiny jsou rytmické a posílíte jimi zejména kardiovaskulární systém a k tomu se ještě pobavíte.
  4. „Obyčejný trénink" Trenéři finess věří, že posilování se vrátí zpět do módy.
  5. Kruhový trénink. Kruhový trénink zahrnuje jak posilovací aktivity, tak i kardiovaskulární, a to v různé intenzitě. Další výhodou je, že vám mohou přímo v posilovně sestavit program na tělo.
  6. Posilování s kettlebellovým závažím. Posilování s těmito železnými zátěžemi, které mají svůj původ v Rusku, vám pomůže získat sílu a zpevníte zejména střed těla.
  7. Návrat k posilování lidí nad 50 let.
  8. Cvičení za pomocí vyspělých technologií. Používání různých technických vymožeností například iPodu vám pomůže vydržet při cvičení. Rovněž se očekává rozvoj interaktivních fitness her.
  9. Jednorázové sportovní aktivity. Zaměření se na jednoduché hry jako je basketbal nebo volejbal, případné denní výjezdy na kole.
  10. Mix. Střídání posilovacího tréninku kardiovaskulární aktivity o vysoké intenzitě s pohybem o intenzitě nižší.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.