Kód pojišťovny

Přitažlivost nejen zemská

Ilustrační obrázek

Co nás dělá pro druhé pohlaví přitažlivými? Kde se ukrývá to tajemství sex appealu? Vědci se nám snaží přiblížit některé záchytné body a teorie podle kterých údajně působíme na opačné pohlaví. Je však pošetilé si myslet, že existuje jedna jediná teorie, která nám vysvětlí hlavní roli při výběru partnera nebo partnerky. Všechny teorie se totiž navzájem prolínají a doplňují. Jedná se zejména o tyto tři základní pohledy:

  • Přežití druhu - dle této teorie je cílem přitáhnout k sobě partnera s kterým jsme schopni zplodit silné, zdravé a přitažlivé děti. Podle této biologické složky sexuální přitažlivosti se předpokládá, že muži budou vždy žádostiví jakmile uvidí krásnou atraktivní ženu. Ženy hledají muže odvážné, materiálně zajištěné, aby rodina mohla být zajištěna.
  • Vzájemné doplňování - podle této teorie hledáme vyrovnaný vztah ve smyslu vzdělání, prostředí z něhož vycházíme, postojů  a životních názorů atd.
  • Emocionální přitažlivost - dle této teorie hledáme na opačném pohlaví ty vlastnosti, které co nejvíce posilují naše sebevědomí a sebeúctu. Podprahově hledáme pro sebe dokonalého rodiče, který nás po všech stránkách miluje a vyléčí všechny naše rány.

Co prozradí oči

Jedno přísloví říká, že oči jsou duše do našeho okna. Ženy dají na první dojem při pohledu do mužových očí a ve zlomku vteřiny se rozhodnou, zda se budou dívat dál. A co hledají? Důvěryhodnost, upřímnost a teplo. To a ještě více podle mnohých psychologů prozrazují naše oči.

Co se líbí ženám?

Ženy pokládají za přitažlivé úplné základní věci. Jedná se o osobní čistotu, upravenost, vhodné oblečení. Nemusíte zrovna vypadat jako herci z Hollywoodu, ale je potřeba vytěžit z toho co máte. Velice pomáhá smysl pro humor, vlídnost a umění naslouchat. Nemusíte vždy mluvit pouze o sobě a svých úspěších, zcela postačí, když budete pozornými posluchači a také se hodně ptejte.  Pokud chce muž získat nějakou žen, měl by se naučit s ní verbálně komunikovat. Ženy jsou přitahováni dobře vypadajícími muži stejně tak, jako jsou muži přitahováni dobře vypadajícími ženami.

Předehra

Ženy na rozdíl od mužů vyžadují daleko více fyzické i emocionální stimulace, aby se vzrušily, zvlhly a mohly dosáhnout orgasmu. Řada mužů považuje předehru za jakýsi povinný úkol, který je třeba splnit. Jestliže se však muž chce stát dobrým milencem, měl  by si uvědomit, že flirtování, žertování, doteky, mazlení nejsou méně než samotná soulož.

Někdo to rád rychle

V terminologii sexu představuje rychlovka něco jako zemětřesení a tornádo, která nás smete obrovskou silou. I když se všude dočítáme, že delší sex rovná se lepší sex, tak spontánní a divoký sex má  v partnerském vztahu své místo. Takže pokud na vás takový nával touhy přijde, prožijte jej co nejintenzivněji a soustřeďte se na těch pár minut jen sami na sebe.

Jak zpestřit milostný život?

Stává se, že se, že  u některých lidí stereotyp přeroste v rutinu A to už může znamenat problém. Jestliže budeme příliš spokojeni se svým sexuálním životem, začneme se nudit. Obecně se dá říct, že lidé udrží pozornost jen po velice krátkou dobu. Potřebujeme různorodost v práci, jídle i v milostném životě. I v případě, že se náš milostný život jeví zcela bez problémů, neuškodí, když občas vyzkoušíme jiné věci a zcela se odprostíme od zažitých představ. Jestliže jeden v páru váhá, měl by iniciativu převzít ten druhý.

Sexuální rutina

Podle čeho se pozná,že jsme uvízli v pasti sexuální rutiny? Možná, že se najdete v některém z následujících řádků.

  • Pokud se milujeme pouze v jedné nebo dvou pozicích a ostatních se vzdáváte.
  • Milujete se v ustálená den v týdnu.
  • Nemůžete si vzpomenout, kdy jste se milovali naposled.
  • Spíte raději daleko od sebe?

Když chce jen jeden

Ve svých poradnách často terapeuti slyší stesky partnerů, kdy jeden touží po milování více než ten druhý. Disharmonie v sexuální oblasti je zdrojem mnoha hádek, a proto je důležité, aby se hledali lidé na  podobné úrovni sexu.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.