Kód pojišťovny

Sebedůvěra souvisí s pěkným vzhledem

Ilustrační obrázek

Média nám stále vsugerovávají, že úspěšný a šťastný může být pouze ten, kdo hezky vypadá. Naopak ti, méně atraktivní jsou někde v pozadí společnosti. Bohužel kult zevnějšku se stává v posledních letech stále silnější. Estetičtí chirurgové dnes slibují, že pár malých zákroků udělá z každé ženy téměř filmovou hvězdu. Některé slogany se bohužel stávají již jakýmsi nátlakem. Mnoho žen ve věku mezi čtyřiceti a šedesáti lety snadno podlehne panice, když zjistí, že tu a tam mají novou vrásku. Pěkný vzhled sice k posílení sebevědomí patří, ale pokud není dobrý základ v psychice, skalpel vám nepomůže ani vám nevrátí partnera. Na takové myšlenky raději rychle zapomeňte, ušetří vám to spoustu peněz i slz.

Jistě máte klady

Ženy jsou bohužel velice kritické ke svému zevnějšku a stále se honí za nějakou ideální váhou, představou a mírami, které jsou stejně nedostižné. To vše stojí spoustu času a také finančních prostředků. Dříve než se  začnete přehnaně soustřeďovat na své nedostatky, tak si vzpomeňte na své optické klady.Co máte na sobě nejraději? Nezapomeňte, že ten, kdo má pozitivní a příjemný výraz bude svým okolím vnímán daleko lépe, než škarohlíd a pesimista s pěkným make -upem.

Sebedůvěra je důležitá

Lidské zdraví souvisí jak s tělesným, psychickým a sociálním stavem. Ten, kdo si sám sebe váží a má se rád, přistupuje otevřeně k ostatním lidem, umí být sebeironický a má správnou dávku sebekritiky, je v životě daleko šťastnější. Co to je vlastně sebevědomí? Člověk si musí být vědom sám sebe, své hodnoty. To se však může podařit pouze v případě, že člověk uvědoměle pečuje o své tělo a o sebe. Ten, kdo si pro sebe nikdy nedokáže najít čas, nemůže svoji osobu vnímat a být si vědom svých kvalit!

Jednoduchý recept, více se smějte

Ten, kdo je veselý a často se usmívá, vypadá lépe. Úsměv zpomaluje produkci stresových hormonů adrenalinu a kortizolu, klesá krevní tlak, bolesti se přechodně lehce otupují a posiluje se krevní oběh. Díky smíchu dochází k prohloubení dýchání a také se uvolňuje napětí . Smích uvádí do pohybu přes dvacet obličejových svalů a tímto způsobem také přispívá ke kráse. Také nesmíme opomenout, že tzv. hormony štěstí jsou vyplavována např. při sportu nebo při smíchu.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.