Impotence

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Menstruace

Vloženo: 01.08.2020 20:10

Zdravím Vás prosím o radu,20. 7.jsem byla přijata do nemocnice a normálně jsem brala antikoncepci ještě v době hospitalizace i poslední den který jsem ho měla vzít po operaci tlustého střeva ale mezi tím proběhlo nějaké vyprazdňování,potom jsem dostávala i antibiotika chvilku jelikož mě museli otevřít a nedostala jsem menstruaci tak jak měla.Je správné to že jsem dneska začala novým balením antikoncepce tak jako kdybych tu menstruaci měla a upraví se mi cyklus prosím?Těhotenství je nemožné což vím zcela jistě,děkuji Vám předem moc za odpověď.Pavlína

Vážená tazatelko, nedoptřením jste se ocitla v serveru andrologie, urologické subspecializace pro problematiku mužských pohlavních orgánů. Svůj dotaz tedy laskavě směřujte na server gynekologie. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Neurologie

Vloženo: 26.05.2020 03:30

Dobrý den pane doktore,chci se vás zeptat,mám už dlouhodobé problémy s močením, upřesním... problém je že když je nějaká oslava a já si dám o pár piv víc , nějaký ten přípitek a tak tak v noci usnu tak silně že mne neprobudí močení a není mi to příjemné, normálně s tím problém nemám jen po větším množství alkoholu. Existuje nějaký lék, popřípadě léčení? Děkuji moc za odpověď, J. Praha.

Vážený tazateli, z vašeho sdělení není dost jasné co je vlastně to nepříjemné-snad, že vlivem množství alkoholu se neprobudíte k vymočení- a pomočíte se?.. Tady snad není jiné rady než dokázat zregulovat nadněrný příjem tekutin- a vůbec alkoholu. To je jistě v lidských silách. Tady asi nestačí řádně se před spaním vymočit, organismus je stavěn na přiměřený příjem tekutin v rozsahu denního režimu. Přebytečné tekutiny pak nutí ledviny k nadměrné činnosti, která je ovšem časově rozložena a nezáleží na libovůli člověka. Navíc se takto přetěžuje oběhový aparát, včetně srdce- což nemusí zůstat bez trvalých následků.Nejde tedy u vás o nějakou poruchu z oboru urologie či neurologie. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Bolest šourku

Vloženo: 21.05.2020 21:42

Dobrý den mám cca 15 let po operaci levé varikokely. Asi 5 let mě trápí bolesti po pohlavním styku a masturbaci na pravé straně v oblasti provazce semenného asi.Bolesti jsou velmi silné i na pohmat a trvají i několik hodin. Urolog mi řekl že tam nic nevidí že si mám koupit ibalgin a nebo neprovozovat pohlavní styk což my ve 42 letech připadá absurdní. Kde může být problém a jak ho vyřešit. Děkuji za odpověď.

Vážený tazateli, nejspíš bude třeba abyste absolvoval nové podrobnější urologické vyšetření, možná na jiném (klinickém?) pracovišti. Odhadovat příčinu vašeho problému- bez přímého vyšetření (včetně příslušné techniky) dost dobře nelze. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

masturbace

Vloženo: 10.05.2020 20:48

Dobrý den, děkuji za odpověd. Doufám, že to nebude trvalý následek mé předchozí blbosti kvůli časté masturbaci. Doufám, že vše bude fungovat normálně. Děkuji

Vážený tazateli, je důvodný předpoklad, že při určité kázni v regulaci masturbací, dojde k nápravě. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

masturbace

Vloženo: 10.05.2020 19:42

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat ohledně masturbace, kdysi jsem byl na ní závislí, že jsem masturboval denně. Nyní už cca půl roku přestal masturbovat, protože jsem si našel přítelkyni, ovšem mám problém s vyvrcholením při styku. Může ta častá masturbace způsobit trvalý následek, že už na furt budu mít problém při styku ? Doufám, že ne. Předem děkuji za odpověd

Vážený tazateli, dosahování sexuálního uspokojení je často vázáno na navyklý způsob pohlavního ukájení. V tom bude nejspíš i vysvětlení vámi popsané situace. S vyvrcholením při masturbaci většinou souvisí představivost, tedy vybavení si určitého vzrušujícího momentu, dosti časté je i shlédnutí takové situace (fotografie, video..). Při styku s partnerkou je sice zpočítku možné navodit si podobnou situaci. Pozor však- některé partnerky nemusejí mít pochopení. Možná je dobré vyzkoušet pevnost vztahu přiznáním celé (návykové) situace, je v tom riziko, které zvažte sám. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

rehabilitace

Vloženo: 01.04.2020 13:21

Dobrý den můj 15 letí syn má rozcvičené rehabilitace ještě před karanténou jaké mají trvání.když mu schází dobrat ještě tři

VVážená tazatelko, nedopatřením jste se ocitla v serveru určeném pro problematiku mužské potence (andrologie jako podoobor urologie). Jsem toho názoru, že byste se měli obrátit telefonicky či mailem na instituci, která vlastní rehabilitaci vašeho syna řídila.Při neznalosti důvodů a postupů rehabilitačního procesu vám stěží někdo z nepříslušných lékařů může dát odpověď kterou čekáte. Zdraví MUDr. Rudolf vévoda

Trénink COVID-19

Vloženo: 11.03.2020 16:23

Dobrý den. Je mi 16 let a chodím v Hradci Králové trénovat hokejovou základnu a přípravku (děti cca 3-9 let). Je jich tam cca 15. Imunitu mám docela dobrou. Chci se zeptat, jestli v této situaci s COVID-19 mám chodit, a případně jaká mám učinit opatření?

Vážený tazateli, problémy s nastalou pandémii šířené virové infekce má celou řadu optření celostátních i lokálních. Pokud je od 10.202020 zákaz shromážďování ve školách, kulturních a sportovních zařízeních, je lépe neriskovat a zbytečně v kolektivních zažízeních nepobývat.Individuálně pak je třeba pravidelně sy mýt ruce, pokud svítí slunce pobývat na slunci, oplachovat si obličej teplou vodou po návratu z venku. často pít menší množství telé vody.Co se týče vašich konkrétních sportovních aktivit- je třeba poradit se (třeba telefonem či sms nebo mailem) se svými nadřízenými. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Dotaz

Vloženo: 03.03.2020 17:25

Dobrý den levé varle se mi otáčí chtěl bych vědět co to je jestli to není nebezpečné děkuji

Vážený tazateli, varlata svým uložením v šourku jsou schopna určité pohyblibost.Pokud pozorujete určité nevelké pootočení od základní osy, není to na závadu. Významné by bylo, kdyby se objevily v souvislosti s otočením prudké bolesti. V tom případě (torze varlete) je třeba brzkého lékařského zákroku cestou pohotovostních zdravotnických služeb. Při tendenci k otáčení varlete není vhodná déletrvající teplá koupel, naopak sprchování vlažnou vodou. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Libido

Vloženo: 01.02.2020 15:41

Dobrý den, jsem muž, 30 let, posledních pár let mám problémy s libidem, erekcí, nadváhou, hodnota testosteronu celkového 9.9 nmol / l. Urolog mi sdělil, že je to v normě a předepsal mi léky na erekci. Existuje nějaká jiná léčba, popř. lékař, který se dané problematice věnuje? Děkuji.

Vážený tazateli, není dost dobře možná zcela jednoznačná odpověď na vaši otázku. K dosažení uspokojivého řešení víc než léky pomáhá změna životního režimu. Půjde zde o redukci hmotnosti, nadváha nese s sebou i céévní problémy. Je tedy kromě nepřejídání se ve hře i dostatk aktivního pohybu, určitě je užitečnější než třeba posilování pravidelně denně ( a téměř za každého počasí) projít či proběhnou alespoň 2-3 kilometry na zdravém vzduchu (jízdu na byciklu zrovna moc nedoporučujeme),Libido není odvislé jen od hormonální hladiny, ale také od pocitu plného zdraví a dobrých partnerských vztahůDo samotného pohlavního styku není třeba se nutit, k tomu nejlépe slouží touha po intimním sblžení, která pramení právě z pocitu kvalitního souznění. Pak také záleýí hodně na parnerce aby došlo ke kvalitní erekci a kvalitnímu sexu. Otázky jsou to spíš pro sexuologa neý pro urologa. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Boulicka v dolní čelisti

Vloženo: 01.12.2019 08:20

Dobrý den, Mam dotaz ohledně dutiny ústní. Už je to 14 dní kdy jsme byla u zubaře, že mě bolí zub a že jsem. Si nahmatala bulku. Bulku neřešil, řekl že je to zvětšená uzlina. Udělal mi RTG čelisti a zjistil že mám hluboko kaz, až pod blombou(chodím každý půl rok na prohlídky). Vycistil mi ho dal mi tam vložku a 9.prosince mám přijít. Zub neboli ale trápí mě stále ta boule. Vůbec nezmizela je pohyblivá a nikdy mě nebolela je měka. Jako nezavazi mě ale mě štve že je tam něco co tam nepatří. Prosím mohlo by se jednat o něco vážného? Nevíte kdy mi ta boule zmizí? Jako jsme psala je malá, nebolestiva a pohyblivá. Děkuji

Vážená paní (slečno) tazatelko, popisovaný útvar na krku je zcela nepochybně mízní regionální uzlina. Jedním z úkolů mízního systému ( a sítě uzlin) je spoluúčast na eliminaci infekce z těla. Při hnisavém procesu v ústní dutině (v zubu, dásni, čelistní kosti) naprosto vždy obranný mechanismus "zakročuje". Mízní regionální uzliny se tak zvětšují a bývají na pohmat i mírně citlivé. Je to zcela přirozený úkaz. Ještě krátkou dobu po vyléčení infekčního ložiska zůstává exponovaná míznice zvětšená. Je to jistě pro mladou ženy citlivý bod, ale radím vám se s tím prostě vyrovnat. Zub, jak se zdá, bude zachráněn, infekce pomine- a nějakou dobu nato se i stav jinak nenápadné uzliny znormalizuje. Tak to prostě chodí. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 1-10 z 2 035 dotazů.