Vnitřní lékařství

Nebo

Nový dotaz v tématu Vnitřní lékařství

Pro správnou odpověď prosím vyplňte položky tohoto formuláře. V případě, že nemůžete některé položky dotazu vyplnit, protože například neberete žádné léky, napište neužívám.

Dotaz a odpověď (mimo další údaje) budou zveřejněny, neuvádějte prosím osobní údaje, včetně celého jména.

Upozorňujeme, že nevhodné nebo vulgární dotazy mohou být bez upozornění vymazány.

Kortikoidy

Vloženo: 12.12.2019 09:52

Dobrý den, pane doktore, u použivání léků Seretide Diskus se po vdechování doporučuje vypláchnout v ústech. Já hned zapíjím další tabletky, takže obsah polykám. Je možné, že mohu mít z dlouhodobého polykání místo výplachu problémy s jícnem a žaludkem ? Také bych vás chtěla poprosit, zda by jste mi nedoporučil velmi dobrého psychologa v okolí Karviná, děkuji a přeji hezké svátky

Dobrý den, obtíže by s tím souviset neměly. Výplach úst ale doporučuji, ať není podrážděná sliznice v ústech. Kontakty bohužel nedaváme. S pozdravem MUDr. Čiefová

Názor

Vloženo: 11.12.2019 18:24

Dobrý den. Nedávno jsem ukazoval paní kožní pihu, pomalu se ani nepodívala a řekla, že všechny pihy, ze kterých rostou chlupy jsou "hodné" - neškodné. Je tomu tak? Na paní doktorku jsou na stránkách o názorech pro doktory špatné recenze. Jaký je na to Vás názor? Děkuji.

Nejsem kožní lékař. Jediné co poradím, chloupky si ze znamének nevytrhavejte, pouze stříhejte. S pozdravem MUDr. Čiefová

Doplnění

Vloženo: 11.12.2019 17:42

Dobrý den. A arytmie - to je to nebezpečné zadýchání a tím spojené vnímání bušení srdce nebo jsou arytmie něco vážného? Děkuji.

Arytmie ve většině případů nejsou nebezpečné. Jen při rychlejším tepu se běžně každý člověk zadýchá. Mudr. Čiefová

Zadychani- doplnění

Vloženo: 10.12.2019 20:25

Dobrý den. Kondice žádná, obezita, atd. Tudíž nejspíše běžná záležitost. Může to souviset s vnímáním bušení srdce? Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den, ano, i při vyšší tepové frekvenci a arytmiích se může objevit zadýchání. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dotaz

Vloženo: 10.12.2019 16:22

Dobrý den. Jaké by měli příznaky arytmie a naopak nízký tlak? Je běžné, že se při chůzi do schodů člověk hodně zadýchá? děkuji moc.

Dobrý den, zadýchání do schodů do 2. patra by nemělo být, samozřejmě ale záleží na mnoho dalších faktorech, jako na kondici, váze, apod. S pozdravem MUDr. Čiefová

Mikrozáněty

Vloženo: 13.12.2019 15:01

Dobrý den. Jak bych prosím poznal mikrozánět na pokožce hlavy? Pokožka je jen mírně svědivá, tvoří se zde 'boláky', které ale rychle mizí. Jsou mikrozáněty nějak škodlivé pro tělo a mohou se šířit dál stejně jako záněty? Mohou od mikrozánětů být zvětšeni i uzliny? Je na to nějaký šampón přímo proti mikrozánětům? Děkuji moc za odpověď.

Dobrý den, mikrozánět neexistuje. Pokud se Vám dľlají boláky ve vlasové části hlavy, zajdľte si na kožní. A ano, od každého zánětu se mohou zvětšit uzliny. S pozdravem MUDr. Čiefová

Dotaz

Vloženo: 08.12.2019 17:21

Dobrý den. Může se něco stát při vdechnutí/spolknutí malého nehtu? Děkuji moc.

Dobrý den, nic se nestane, tělo si poradí. Příště si nekousejte nehty. MUDr. Čiefová

Bušení srdce

Vloženo: 09.12.2019 08:37

Dobrý den. Mockrát děkuji za odpověď. Myslíte, že je nutné jít ja vyšetření? Děje se to.opravdu většinou když začnu myslet na něco stresujiciho. Přes den vůbec, jen při stresových situacích. Docházela jsem tam opravdu dlouho a nic se nenašlo. Sice je to už rok nebo 2, ale i tak. Mohlo by tedy jít o něco vážného? Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den, vyšetření nepokládám za této situace za nutné. S pozdravem MUDr. Čiefová

Imuran

Vloženo: 08.12.2019 10:45

Dobrý den. Dcera (17 let) má rok ulcerózní kolitidu. Léčba nezabírá.Začala uzivat Pentasu, Prednisol. Ted uziva Salofalk a Budenofalk. Pani doktorka chce nasadit lek Imuran. Máme zvážit očkování proti chřipce. Dcera v minulosti netrpela na chripky,anginy. Sem tam jen ryma. Chci se zeptat na Vas nazor.. je nutné dceru dát očkovat? Děkuji

Dobrý den, všechny tyto léky jsou léky oslabující imunitu, proto bych očkování proti chřipce doporučila. S pozdravem MUDr. Čiefová

Bušení srdce

Vloženo: 07.12.2019 18:44

Dobrý den. Po dobu asi 8 let jsem docházela na kardiologii kvůli vysokému tlaku, který byl ale vždy u doktora, doma ani normálně byl v pořádku. Již nedocházím, protoze je vse v ppradku. Teď se mi stává, že když si lehnu do postele, tak cítím, jak mi buší srdce. Po chvíli to přestane. Přes den se to vůbec nestává, pouze pri stresové situaci. Mohlo by o něco jít? Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Dobrý den, při stresových situacích bývá bušení srdce častým projevem. K vyloučení závažnější arytmie by bylo vhodné doplnit 24 hodinové monitorování EKG, tzv. EKG Holter. Nepředpokládám ale, že půjde o něco vážného. S pozdravem MUDr. Čiefová

Zobrazeno 81-90 z 9 271 dotazů.