Urologie

Toto téma je aktuálně uzavřeno pro pokládání nových dotazů. Zkuste navštívit toto téma někdy v budoucnu, možná už bude otevřeno.

Doplnění

Vloženo: 23.02.2020 09:12

Dobrý den. Mnohokrát děkuji za předešlé odpovědi na dotazy, moc mi to pomohlo. Urologickou ambulanci jistě navštívím. Jen mě zajímá, zda je potřeba řešit ty různé "provazce" či něco ve tvaru žil vedoucích od varlat až dozadu k zadku, tj. přesně mezi nohami. Různé takové dlouhé, také menší tvrdší "bouličky" v podobě tvaru žil. Nevím zda to je běžném zda tudy prochází nějaká nervová či žilní zakončení či takovéto útvary jsou zde normální? Děkuji za odpověď.

Vážený tazateli, je opravdu obtížné,tedy bez přímého vyšetření, zcela přesně určit zda jde o něco patologického.U lidí s nadváhou může jít o shluky tukových buněk atd. Rozhodně nic nehrozí, přímé vyšetření je nutné- jak ostatně opakovaně sděluji. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

.

Vloženo: 19.02.2020 18:46

Dobrý den. Je běžné že po vyvrcholení tluče srdce a je člověk zadýchaný? Může mít někdy sperma nažloutlou barvu - spíše taková ta voda "navíc", ne přímo sperma - vypadá takto zdravé sperma, nebo jak by mělo vypadat? Může být také "vodové"? Děkuji za odpověď.

Vážený tazateli, nejde o žádné problémy. Konzistence spermatu se mění podle častosti ejakulací a dalších okolností. Nic mimořádného ve vašem sdělení nenacházím. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Doplnění

Vloženo: 23.02.2020 09:14

Dobrý den. Je běžnou záležitostí, že občas žalud zapáchá? Nevím, zda je to z moči nebo ze žaludu, ale předpokládám že spíše ze žaludu. Moč ale občas také mírně zapáchá. Jak poznám, že je s močí něco v nepořádku? Děkuji za odpověď.

Vážený tazateli, každá moč trochu zapáchá, víc její stopy uchované pod vadnou předkožkou. Stačí určitě běžná hygienická opatření. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Dotaz

Vloženo: 17.02.2020 21:50

Dobrý den. Lze pouhým sahnutím špinavými rukami na žalud zanést sem nějakou infekci? Jak by se projevila? Mockrát děkuji za odpověď a přeji hezký de.

Vážený tazateli, nevymýšlejte prosím problémy. Samozřejmě z popisované situace žádné zdravotní problémy nehrozí. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Urologické problémy - doplnění

Vloženo: 17.02.2020 21:40

Dobrý den. Děkuji mnohokrát za odpověď k předešlému dotazů ohledně Urologických problémů. Rozhodně na vyšetření zajdu, protože vím, že přes internet mě jen z těží vyšetříte. Šlo mi jen l to, zda se mám obávat nějakého problémů z odložení vyšetření. Onen ostrý provázek a další problémy jako kratší uzdicka či červené fleky, fialové žíly, fialový žalud atd mohou být nebezpečné tak, že by nepočkaly 3 týdny. Může žalud občas zapáchat nebo také moč? Nevím zda je to z moči nebo žaludem. Ale spíše to jde občas ze žaludu. Mockrát děkuji za veškerou pomoc. Přeji hezký den.

Vážený tazateli, žádné problémy z prodlení nehrozí. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zánět

Vloženo: 17.02.2020 01:06

Dobrý den pane doktore v pátek mě začalo mě bolet pravé varle, bolest v průběhu dne sílila, šel jsem na pohotovst na urologii, strčili mi papírek do kelímku s močí a prý vše ok, podle sona taky vše ok, doporučili mi brát ibalgin a jít na venerologii, ovšem bolest je dost nesnesitelná, když vstanu z postele cítím to víc tak že jen ležím a leduju to, nevydržel jsem to a vzal jsem si antibiotika azitromycin co jsem měl doma, jsou rok prošlá, ale byl jsem zoufalý, na venerologii jsou až v úterý, myslíte si, že je to dobrá volba? Trochu je mi divné, že na tom sonu nic neviděli, podle toho co jsme našel na internetu je to zánět nadvarlete ovšem vůbec nevím co ho způsobuje za bakterie, nemám zájet na urologii ještě dneska někam do nemocnice aby mi vyměnili atb.? nebo mám počkat do úterý a jít na tu venerologii? mám totiž pocit, že mě začíná bolet i v zádech a bocích a bojím se aby se infekce nešířila dál. díky

Vážený tazateli, při prvotním vyšetření nejspíš situace na okamžité nasazení antibiotik nemusela vypadat, to posoudit nemohu. Možná jste, při narůstání bolestií, mohl následující den zajít do pohotovostní urologické ambulance znovu. Dobrá, nasazení antibiotika, spolu s tělesným klidem, analgetiky etc. snad pomůže, rozhodně zítra (myslí se úterý 18.2,), ke specializoavnému odbornému vyšetření jděte. Otevírám váš dotaz den předtím po poledni- možná zajděte na urologii ještě dnes (pokud jste to už neudělal). Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Problém

Vloženo: 16.02.2020 19:40

Dobrý den. Je možné, že se v okolí pod žaludem nacházejí různé červené místa? Jsou zde dlouho. Tj,. že není všude růžová, ale někde červenější. Také v okolí uzdičky je červenější. Nebolí ani nic jiného. Také se občas tvoří na žaludu bílý povlak. Ne takové ty bílé kuličky (smegma), ale spíše takový povlak, který nejde tak dobře dolů. To samé také okolo celého kraje žaludu - něco jako bílé, miniaturní kuličky. Jedná se o něco? Děkuji mnohokrát za odpověď. Přeji krásný den.

Vážený tazateli, ano, možné to je. Pokud máte pocit chorobného stavu, obtaťte se na odborné pracoviště. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Urologické problémy

Vloženo: 16.02.2020 17:32

Dobrý den. Před pár dny či týdny jsem Vám psal ohledně jakéhosi "ostrého provázku" v podkoží penisu. Mám ho tam už asi okolo 3-6 měsíců. Při zmáčknutí okolní kůže se jeví jako něco fialového - jako kdyby žíla? Teď to pomalu začalo mizet. Poslední 3 dny je dosti malinký (na šířku do 0,1-0,2 cm, na délku do 0,5 cm), občas ale jako kdyby naboptná, ale je skoro pryč. Na vyšetření mám jít zítra, ale vůbec se mi to kvůli nachlazení nehodí, tak bych to rád posunul - myslíte, že se může něco z prodlevy stát, např. 2-3 týdny? Měl bych tam raději zajít? Také mám nejspíše kratší uzdičku, ale myslím si že možná ne. Předkožka jde běžně stahovat, ale ve ztopořeném stavu je to, ne horší, ale jde stahovat hůře. Stahnu ji po okraj, docela i bez násilí, ale dále ne. Také, pokud předkožku v okolí uzdičky stáhnu při umývání jako kdyby do strany, tak se vždy na protější straně uzdičky vytvoří fialový flíček. Celý "prstenec" okolo spodního kraje žaludu je fialový. Pod žaludem se vyskytuje fialová "boulička" - co to může být, nebo je to běžné? Je jich zde i více, ale jsou hodně malinkaté. Také u kořene penisu na vrchní straně jsou dvě nad sebou tvrdé bouličky malé, do 0,5 cm. Zajímá mě zda tyto bouličky a společně další bouličky okolo kořene penisu v podkoží musím řešit. Měl bych tedy jít na vyšetření zítra, nebo posunutí nevadí? Popř. co bych měl řešit a co naopak ne? Nezlobte se za delší dotaz. Předem děkuji mnohokrát za odpoěď. Krásný den přeji.

Vážený tazateli, problém, jenž se vyskytuje po řadu týdnů, může vyřešit jenom přímé vyšetření odborníke, Veškeré dopisování v tomto směru k vysvětlení či řešení problému nevede! Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Praskání v tříslech

Vloženo: 10.02.2020 22:32

Dobrý den. Občas se mi stane, že začne jako kdyby "praskat" či "táhnout" v oblasti třísel, konkrétně pod varlaty. Je to velmi raritní, někdy také při cvičení či větším roztažení nohou. Otázka zní, zda je to běžné a nebo zda to může být nějaká nemoc / nedostatek minerálů/vitamínů? Mockrát děkuji za odpověď.

Vážený tazateli, záleží na celkové konstituci člověka, každopádně při určitých tělesných cvicích je docela normální zaslechnou zvuky vydávané šlachově-svalovým a kloubním systémem. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Ledvinová kolika?

Vloženo: 08.02.2020 14:51

Dobrý den. Může to být nějaká ledvinová kólika / záně slepého střeva? Od včera (tedy už asi 20 hodin) mě bolí na pravé straně břicha. Je to docela mírná bolest a běžně v klidu to nebolí.Není to ani bolest, spíše takové nepříjemné dráždění. Bolí to pouze při "zatnutí břicha", občas chůzi, španém pohybu, větším nádechu. Na pohmat to také mírně bolí, jakoby v pravém podbříšku, občas také v levém. Bojím se slepého střeva - ale při tom se píše, že by byla obrovská bolest (mně ale ta bolest dnes přijde o trochu lepší než včera), nemám ani zvýšenou teplotu, běžně se můžu vpořádku vyprazdňovat (stolice trochu řidší), nezvracím, občas (spíše vsugerovaný) pocit na zvracení. Kromě všeho se cítím zdravě a spokojeně. Může jít jen o nějaké podráždění? Mockrát děkuji za odpověď.

Vážený tazateli, nepravidelné a nepříliš výrazné bolesti břicha rozhodně neznamenají ledvinovou koliku, o dalším nelze bez přímého vyšetření rozhodnout. Může jít o zvýšený meteorismus (větry), ale platí jediné- při zhoršování: lékařské vyšetření. Zdraví MUDr. Rudolf Vévoda

Zobrazeno 61-70 z 7 965 dotazů.