Kód pojišťovny

ČPZP garantuje úhrady, které souvisí s léčbou koronaviru

15.03.2020

Česká průmyslová zdravotní pojišťovnou (ČPZP), která je druhou největší zaměstnaneckou pojišťovnou v České republice, garantuje nemocnicím, praktickým lékařům a ostatním poskytovatelům zdravotních služeb úhrady za zdravotní péči související s léčbou onemocnění koronavirem. Úhrady zdravotní péče upravuje ČPZP tak, aby bezprostředně reagovaly na opatření zaváděné v souvislosti s výskytem koronaviru Vládou ČR a Ministerstvem zdravotnictví ČR. 

Další případné náklady je ČPZP ve spolupráci se zdravotnickými zařízeními připravena operativně řešit. Jde například o případné zvýšení nákladů na provedené laboratorní testy, převozy nemocných pacientů nebo telefonické konzultace lékařů v souvislosti s výskytem nakažlivého onemocnění koronavirem.

ČPZP dále v souvislosti s výskytem koronaviru COVID-19 přijímá potřebná preventivní opatření, které zvyšují bezpečnost a ochranu klientů i zaměstnanců. Klienti, poskytovatelé zdravotních služeb, plátci a další obchodní partneři si mohou vyřizovat své požadavky bezkontaktně, kontakty naleznete na https://www.cpzp.cz/clanek/5639-0-Uzavreni-pobocek-CPZP.html.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.