Kód pojišťovny

Zdravotní pojišťovnu můžete změnit z bezpečí domova do konce března

Ostrava, 12. března 2020 – Změnit zdravotní pojišťovnu lze podle zákona jen jedenkrát ročně. Když přihlášku podepíšete do konce března, stanete se klientem nové pojišťovny již od července.

V České republice působí sedm zdravotních pojišťoven. Liší se od sebe zejména počtem pojištěnců, rozsahem uzavřených smluv s lékaři, dostupností pobočkové sítě a nabídkou preventivních programů a dalších služeb klientům.

„Změnu zdravotní pojišťovny lze provést jednoduše, ale vždy je nutné tento krok pečlivě zvážit. Pokud uvažujete o změně, nejprve si ověřte, zda má váš praktický lékař, stomatolog a popřípadě gynekolog smlouvu s vybranou zdravotní pojišťovnou. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna registruje přes 25 tisíc smluvních poskytovatelů zdravotních služeb po celé republice. Nasmlouvané lékaře a jejich ambulance si lze jednoduše zjistit díky službě poskytované na www.cpzp.cz/lekari/, “ uvádí tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Při přestupu k ČPZP přes web odpadá následná cesta na pobočku

Přestoupit z jedné zdravotní pojišťovny k jiné je možné elektronicky vyplněním jednoduchého online formuláře, nebo osobně při návštěvě pobočky vybrané pojišťovny. „Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) za nového klienta vyřídí veškerou povinnou administrativu, která je s přestupem spojena. Pokud se nový pojištěnec přihlásí pomocí webové registrace, ČPZP za ním jako jediná zdravotní pojišťovna vyšle svého kurýra, který si s budoucím klientem domluví termín k ověření jeho totožnosti. Tím odpadá i následná cesta na pobočku, “ vysvětluje mluvčí Mazurová.

Čerpat příspěvky lze i přes mobilní aplikaci

ČPZP, jež je finančně stabilní zdravotní pojišťovnou, se každoročně snaží zlepšovat své služby. Zaměřuje se mimo jiné na moderní formy komunikace a usnadnění života svým klientům. Například pomocí krátkých textových zpráv připomíná blížící se termín preventivních prohlídek, OSVČ mohou přehledy o svých příjmech a výdajích podávat online. Nejnověji ČPZP přišla s možností, která zájemcům o čerpání preventivních příspěvků ušetří dříve nezbytnou cestu na pobočku.

„Jedná se o jednu ze zásadních letošních novinek, která umožňuje klientům nechat si proplatit preventivní programy prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu. Stačí jen ofotit doklad a zaslat jej. Požadavek na proplacení vyřídíme do tří dnů. Na zavedení této služby už máme příznivé ohlasy,“ doplňuje tisková mluvčí ČPZP.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna pečuje po celé republice o téměř 1,3 milionu klientů, což ji řadí mezi tři největší zdravotní pojišťovny. Má přes 100 poboček. Přispívá například sedmi stokorunami na nejrůznější sportovní aktivity včetně plavání, dětem tisícikorunou na tábory či pětistovkou na sportovní přilbu.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.