Ingredience:
-
Mražený hrášek 200g
-
Polotučný tvaroh 1/2
-
Pažitka
-
Petrželka
-
Sušený česnek
-
Olej 1 lžička
-
Sůl
-
Pepř
-
Celozrnná bageta
-
Zelenina (na ozdobu)
Doba přípravy:
10 minut (bez rozmražování)
Nutriční hodnoty:
(celá pomazánka)
- Energie – 1268kJ / 301kcal
- Bílkoviny – 24g
- Tuky – 10g
- Sacharidy – 27g
- Vláknina – 14g
Mražený hrášek nasypeme do mísy a necháme jej asi 3 hodiny při pokojové teplotě pomalu rozmrazit. Jakmile je hrášek rozmražený, přidáme k němu půl vaničky polotučného tvarohu, lžičku sušeného česneku, půl lžičky soli, zhruba jednu kávovou lžičku nasekané pažitky, hrst čerstvé petrželky a trošku pepře. Do směsi přidáme ještě kávovou lžičku kvalitního oleje (olivový, za studena lisovaný slunečnicový, lněný…) a vše společně dobře promixujeme. Výslednou pomazánku ještě případně dle chuti osolíme. Hráškovou pomazánku namažeme na celozrnnou bagetku a ozdobíme nakrájenými barevnými cherry rajčátky. Dobrou chuť.
RECEPT JE VHODNÝ PRO:
Celiaky
Sportovce