Ingredience:
(na 4 porce)
-
Dvě kuřecí prsa
-
Rýže basmati 200g
-
Olivový olej
-
Zeleninový bujon
-
Cibule
-
Větší cuketa
-
Červená paprika
-
Kukuřice 4 lžíce
-
Sýr na posypání
-
Čerstvá petrželka
-
Sezamová semínka
-
Sůl
-
Pepř
Doba přípravy:
30 minut
Nutriční hodnoty:
(1 porce)
- Energie – 1728kJ / 411kcal
- Bílkoviny – 33g
- Tuky – 8g
- Sacharidy – 49g
- Vláknina – 5,5g
Rýži propláchneme a uvaříme podle návodu (asi 17 až 20 minut) v zeleninovém bujonu. Cibuli nakrájíme najemno, kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky a cuketu s červenou paprikou na menší kostičky. Poté na trošce olivového oleje zprudka orestujeme osolené kuřecí kousky a zhruba po pěti minutách je vyndáme z pánve. Do kuřecího výpeku na pánvi pak přilijeme trošku olivového oleje, který rozehřejeme, a na něm orestujeme cibuli, cuketu a červenou papriku. Na pánev k restované zelenině přidáme rýži, kuřecí kousky, čtyři lžíce kukuřice, hrst čerstvé nasekané petrželky a lžící sezamových semínek. Vše na pánvi důkladně promícháme a chvilku společně prohřejeme. Hotové jídlo pak ještě posypeme hoblinkami sýru, sezamovými semínky a ozdobíme čerstvou petrželkou. Dobrou chuť.
RECEPT JE VHODNÝ PRO:
Celiaky
Sportovce