Kód pojišťovny

Na změnu zdravotní pojišťovny je čas už jen do konce týdne. Přestupte k ČPZP a získejte desítky příspěvků pro celou rodinu.

Ostrava, 25 září 2018 – Přeregistrační období končí 30. září. Uvažujete-li o změně zdravotní pojišťovny, máte nejvyšší čas. Při rozhodování se zaměřte na šířku sítě smluvních poskytovatelů zdravotních služeb i na nabízené bonusy. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) poskytuje desítky příspěvků pro všechny věkové kategorie a přeregistraci k ní vyřídíte jednoduše online nebo na pobočce.

V roce 2018 se ČPZP zaměřila zejména na podporu zdravého životního stylu. Pojištěnci mohou čerpat příspěvek 700 Kč na pravidelný pohyb, pro děti je to pak příspěvek až 1 000 Kč na plavecké kurzy. Na říjen a listopad je pro děti i dospělé navíc připraven program, v rámci kterého budou moci navštěvovat vybrané bazény zdarma nebo se slevou. Vyhledávaným programem je už řadu let příspěvek na očkování, který činí 1 500 Kč pro děti a mládež a 1 000 Kč pro dospělé. Předností tohoto programu je, že se vztahuje na jakékoli očkování nehrazené z veřejného zdravotního pojištění.

Příspěvky speciálně pro maminky a děti

„Naše preventivní programy jsou určeny pro všechny věkové kategorie. Podporujeme rodiny, a proto se řada programů zaměřuje na novopečené maminky a menší i větší děti,“ uvádí tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová. Do zdárného začátku tohoto období přispívá ČPZP těhotným ženám, maminkám po porodu a novorozencům až 3 000 Kč. Pro větší děti se pak stal velkým hitem v období letních prázdnin příspěvek 1 000 Kč na letní tábory, který ČPZP poskytuje i na příměstské organizované pobyty. Na podzim plánuje pojišťovna posilovat imunitu svých malých klientů. Rodiče dětí ve věku od 3 do 15 let obdrží v termínu od října do listopadu na pobočkách ČPZP vitaminy zcela zdarma. „Velkou výhodou nabídek pro naše klienty je celková výše příspěvku, kterou mohou obdržet. Ta činí u dětí 1 500 Kč a u dospělých 1 000 Kč ročně. Zároveň však nabízíme i programy nad rámec těchto příspěvků. Pro děti jsou to například ozdravně léčebné pobyty u moře a na horách, nad rámec limitu jsou také již výše zmíněné příspěvky pro nastávající maminky či 700 Kč na sport pro dospělé,“ doplňuje Elenka Mazurová.

Každý rok nové benefity

Oblíbené preventivní programy ve formě příspěvků má ČPZP ve své nabídce dlouhodobě a zároveň je každoročně obohacuje o nové. Letošními novinkami se staly například příspěvek na ochrannou přilbu pro děti ve výši 300 Kč či příspěvek 200 Kč na doplňky stravy pro seniory ve věku od 65 let. V průběhu roku zařadila pojišťovna další dva nové programy pro chronicky nemocné pojištěnce. Jde o příspěvek na zakoupení pažního tlakoměru do výše 500 Kč v rámci programu Krevní tlak a příspěvek na koupi doplňku stravy obsahujícího omega 3 mastné kyseliny do výše 200 Kč v rámci programu Cholesterol. „Všechny výhody letošního roku plánujeme zařadit do nabídky i na příští rok. Nově příchozí klienti mohou od začátku získat zcela stejné benefity jako klienti stávající. Například budou moci čerpat příspěvek 700 korun na dlouhodobou pohybovou aktivitu, a to v rámci atraktivního programu Pravidelný pohyb,“ uzavírá Elenka Mazurová.

Vsaďte na stabilního partnera pro vaše zdraví

Při rozhodování o změně zdravotní pojišťovny nehrají roli pouze příspěvky. Důležitým kritériem ke zvážení je mimo jiné šířka sítě smluvních poskytovatelů zdravotních služeb. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna má po celé České republice 25 500 smluvních zdravotnických zařízení a s více než 1,2 miliony pojištěnců je třetí největší zdravotní pojišťovnou. Pro komunikaci s ČPZP mohou její klienti využít 110 poboček, telefonní Infocentrum nebo Elektronickou přepážku na webové stránce ČPZP. Svým klientům nabízí například službu Prevence v mobilu, kdy zdarma prostřednictvím SMS zprávy upozorňuje na blížící se termín preventivní prohlídky u lékaře.

Změnit zdravotní pojišťovnu je jednoduché, stačí vyplnit registrační formulář. To lze učinit osobně na pobočce pojišťovny, nebo se během krátké chvilky zaregistrovat prostřednictvím webových stránek ČPZP. Přeregistrace je možná dvakrát ročně. Aktuální termín končí 30. září 2018, kdy ke změně zdravotní pojišťovny dojde 1. ledna 2019.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.