Kód pojišťovny

ČPZP nabízí svým pojištěnkám příspěvek na prevenci rakoviny prsu

29.08.2018

Rakovina prsu je po kožních nádorech nejčastějším zhoubným onemocněním u žen. Zatímco na účinnou pomoc je někdy pozdě, na prevenci není nikdy příliš brzy. Všechny ženy nad 45 let mají mamografické vyšetření hrazené z veřejného zdravotního pojištění jednou za dva roky.

ČPZP nicméně myslí i na mladší ženy a častější prohlídky. V rámci nabídky preventivních programů poskytuje ČPZP příspěvek 500 Kč:

  •          pro ženy ve věku od 30 do 39 let na ultrasonografické vyšetření
  •          pro ženy od 40 do 44 let na ultrasonografické nebo mamografické vyšetření
  •          pro ženy nad 45 let na mamografické nebo ultrasonografické  vyšetření v případech, kdy není hrazeno z prostředků veřejného zdravotního pojištění.

Vyšetření musí být provedeno na některém z pracovišť, která jsou k tomuto účelu akreditována. Seznam aktuálních vybraných zdravotnických zařízení je k dispozici na internetových stránkách Asociace mamodiagnostiků ČR www.mamo.cz.

ČPZP klade obecně velký důraz na prevenci závažných civilizačních onemocnění. Kromě programů na prevenci rakoviny prsu přispívá ČPZP částkou 500 korun i na prevenci rakoviny tlustého střeva, prevenci rakoviny kůže a mužům na prevenci rakoviny prostaty.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.