Kód pojišťovny

Típněte poslední cigaretu, pomůžete svému zdraví i peněžence

Ostrava, 6. února 2018 - Každý kuřák, který se svou závislostí na tabáku zkoušel někdy bojovat, ví, jak je těžké nepodlehnout chuti si zapálit. Česká průmyslová zdravotní pojišťovna pomůže svým klientům, kteří chtějí s kouřením jednou pro vždy přestat.

Statistiky spojené s následky kouření jsou alarmující. Podle údajů Světové zdravotnické organizace zemře každoročně pět milionů lidí následkem nádoru, který je způsoben kouřením. V Česku umírá na následky kouření každý šestý člověk, denně to je přibližně 50 lidí. Vysoká úmrtnost kuřáků ale není jediným negativním důsledkem – kouření snižuje plodnost, ničí kolagen v pokožce a při průměrných cenách cigaret je nezanedbatelné i finanční hledisko.

Na pomoc kuřákům, kteří se rozhodli pro život bez nikotinu, se v letošním roce zaměřila i Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).„Pomůžeme našim klientům, pokud se rozhodnou přestat s kouřením, neboť tím prospějí svému zdraví. Kuřákům a kuřačkám starším 19 let, kteří chtějí bojovat s psychickou i fyzickou závislostí na cigaretě, nyní přispějeme částkou až 1000 korun ročně,“ uvádí tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

Příspěvek je určen na léčiva na odvykání kouření a na nákup volně prodejných léčivých a podpůrných přípravků, zakoupených v lékárně. Za volně prodejné podpůrné přípravky se přitom považuje náhradní léčba nikotinem ve formě náplastí, pastilek, ústního spreje, žvýkaček a podobně.

Kuřáci, pojištění u ČPZP, kteří se rozhodli již si nezapálit, mohou čerpat příspěvek v průběhu nebo po ukončení léčby, a to na základě potvrzení ošetřujícího lékaře Centra pro závislé na tabáku nebo odborného konzultanta pracoviště České lékárnické komory, a to výhradně po nebo v době léčby. Seznam lékařů, Center pro závislé na tabáku a lékárníků-specialistů je k dispozici na stránce Společnosti pro léčbu závislosti na tabáku www.slzt.cz nebo na stránkách www.lekarnici.cz.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.