Kód pojišťovny

Pravidelný pohyb chybí většině obyvatel České republiky

Ostrava 23. ledna 2018 - Češi se málo hýbou. Nedostatkem pohybu trpí více než polovina české populace. Následkem je nárůst obezity a civilizačních chorob, jako jsou nemoci srdce, diabetes nebo osteoporóza.

Absence pohybu představuje podle odborníků pro člověka stejné ohrožení, jako přítomnost vysokého krevního tlaku nebo obezity. Dokonce i lidé bez nadváhy, kteří se neradi hýbou, si riziko kardiovaskulárních nemocí zvyšují dvojnásobně. Většině zdravotních problémů se přitom lze vyhnout. Stačí pouhá půlhodina intenzivnějšího pohybu denně, jako je například cvičení ve fitness centrech, tenis, badminton, aerobic, ale také třeba chůze, pomalá jízda na kole či plavání.

Pohyb odstraňuje i psychickou únavu

Proč je pohyb tak důležitý? Pomáhá zlepšovat srdeční činnost, krevní oběh a reguluje krevní tlak, klesá i hladina krevního cukru. Pravidelný pohyb zvyšuje výkonnost imunitního systému. Dalším benefitem je nárůst svalové síly, zlepšení svalového napětí a koordinace pohybu, což vede ke snížení výskytu bolestivých svalových kloubních obtíží. Pohyb je určitou formou tělesné i duševní rekreace, protože odstraňuje psychickou únavu.

„Zásadní význam pohybu pro zdraví populace si uvědomuje i Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, která se snaží dlouhodobě podporovat zdravý životní styl a prevenci proti civilizačním chorobám. V letošním roce jsme pro naše klienty připravili novinky spojené s výraznější podporou sportovních aktivit. Zároveň jsme navýšili příspěvky u vybraných preventivních programů, aby si prospěšnost pohybu mohl vyzkoušet opravdu každý,“ uvedla tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová.

ČPZP nabízí na pravidelný pohyb příspěvek 700 Kč

Do tělocvičen, posiloven či na bazény vás ke sportování může přivést široká nabídka preventivních programů, s níž Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP) přichází pro letošní rok. Pro ženy i muže od 19 let, kteří sportují rádi, je určen program Pravidelný pohyb spojený s příspěvkem 700 Kč. K předložení čerpání stačí předložit na pobočce ČPZP doklad o zakoupení permanentky v hodnotě nejméně 1500 Kč.

ČPZP přispívá mimo jiné i na úhradu sportovní lékařské prohlídky (500 Kč), na cvičení ženám po porodu (1 000 Kč), na cvičení pro děti do dvou let (500 Kč).

Kupte dítěti ochrannou přilbu

K novinkám letošního roku patří program Ochranná přilba pro děti do 18 let, kdy rodiče – pojištěnci České průmyslové zdravotní pojišťovny – mohou čerpat příspěvek až 300 Kč.

Pro děti do 8 let včetně je určen program Organizované plavecké kurzy s čerpáním až 1 000 Kč. Milovníci plavání mohou i v letošním roce využívat oblíbený program Plavání zdarma nebo se slevou ve vybraných bazénech po celé republice. Kompletní nabídka preventivních programů je uvedena přehledně na www.cpzp.cz.

 

Pokud ještě nepatříte mezi 1 245 000 pojištěnců České průmyslové zdravotní pojišťovny, můžete se zaregistrovat online na www.cpzp.cz/205, nebo osobně na kterékoli ze 111 poboček po celé ČR. Pokud se stihnete přihlásit k ČPZP do konce března, výhody a benefity můžete využívat již od 1. 7. 2018.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.