Kód pojišťovny

On-line chat ČPZP v letech 2014 a 2015 využilo téměř 38 tisíc klientů

On-line chat České průmyslové zdravotní pojišťovny využilo za poslední dva roky více než 37 600 klientů. Od července 2012, kdy byla tato unikátní služba spuštěna, ji použilo téměř 70 000 lidí. Operátoři třetí největší zdravotní pojišťovny v zemi denně vyřídí na 60 dotazů. ČPZP provozuje chat jako jediná zdravotní pojišťovna v ČR.

Podle statistik ČPZP bylo loni vyřízeno 15 500 dotazů. Klienti se nejčastěji ptají na preventivní programy a cestovní pojištění. „Nejvíce dotazů týkajících se pojištění přijímáme v období před zimními a letními dovolenými. Dále se klienti často ptají na preventivní programy a výši pojistného. V případě, že by si chtěl klient vyřídit změnu kategorii plátce, měnil údaje o své osobě a chtěl sdělovat citlivé údaje, doporučíme mu návštěvu pobočky nebo ho odkazujeme na naší e-podatelnu. Dbáme na bezpečnost našich klientů, a proto na chatu řešíme spíše obecné dotazy,“ přibližuje konkrétní statistiky mluvčí ČPZP Elenka Mazurová.

Provoz chatu je shodný s úředními hodinami informačního centra, to znamená ve všední dny od 7 do 17 hodin. Služba funguje tak, že po kliknutí na ikonku se zobrazí jméno operátora, který v případě položení dotazu naváže s klientem ihned komunikaci. „Chat je navíc zabezpečen tak, že ho vidí pouze klient a operátor. Nikdo další k němu přístup nemá,“popisuje dále mluvčí ČPZP.

Položit dotaz na ČPZP může pojištěnec i v době, kdy není žádný operátor k dispozici. V roce 2015 bylo tímto způsobem vyřízeno 716 offline dotazů a v roce 2014 dokonce 1042. „Pokud není žádná z operátorek připojena, může klient jednoduše vyplnit formulář a odeslat svůj dotaz. Operátorky na něj odpoví při nejbližší příležitosti," dodává závěrem vedoucí odboru péče o klienty Emil Rakus.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna je druhou největší zaměstnaneckou zdravotní pojišťovnou s více než 1,2 milionu pojištěnců a 110 pobočkami po celé České republice.

V případě zájmu o další informace kontaktujte prosím

Ing. Elenku Mazurovou, tiskovou mluvčí

tel.: 599 090 182, e-mail: elenka.mazurova@cpzp.cz

aktuální informace na http: www.cpzp.cz

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.