Kód pojišťovny

ČPZP letos vydá na zdravotní služby klientů více než 26 mld. Kč

Ostrava, 13. ledna 2016 - Česká průmyslová zdravotní pojišťovna letos vynaloží na péči o zdraví svých klientů 26,3 miliardy korun. To je o 0,8 miliardy meziročně více, než v roce 2015.

„Zvýšené náklady umožní, aby péče o zdraví klientů ČPZP zůstala i v roce 2016 na vysoké úrovni. Aby byla nadále kvalitní a dostupná všem, kteří ji potřebují či budou potřebovat,“ potvrzuje tisková mluvčí České průmyslové zdravotní pojišťovny Elenka Mazurová. ČPZP zvyšuje náklady jak na lůžkovou, tak ambulantní zdravotní péči. Náklady na lůžkovou zdravotní péči dosáhnou 12,9 miliardy korun a proti roku 2015 by se měly zvýšit téměř o půl miliardy. V segmentu ambulantní péče dojde k navýšení zhruba o 240 milionů korun na celkem 8,1 miliardy korun. Na programy podporující prevenci a zdravý životní styl je vyčleněno 119 milionů, zatímco loni to bylo 114 milionů korun.

ČPZP v současnosti zajišťuje zdravotní služby pro více než 1 230 000 pojištěnců po celé republice. Proti lednu 2015 se celkový počet pojištěnců zvýšil o více než 19 tisíc.Počtem klientů patří Česká průmyslová zdravotní pojišťovna mezi tři největší zdravotní pojišťovny v České republice.

Pokud se chcete stát jejím klientem, můžete tak učinit právě v těchto dnech. Zaregistrovat se můžete jednoduše on-line na webových stránkách www.cpzp.cz, nebo osobně na kterékoli ze 110 poboček ČPZP. Odhlášení od stávající pojišťovny za vás vyřídí ČPZP. Stihnete-li vyplnit přihlášku do konce března, stanete se klientem České průmyslové zdravotní pojišťovny již od července. Další šanci pro změnu zdravotní pojišťovny dostanou lidé v době od 1. července do 30. září. Pokud si přeregistraci nechají na druhý letošní termín, změna pojišťovny bude platit od 1. ledna následujícího roku. Navzdory dvěma přestupním termínům lze zdravotní pojišťovnu změnit jen jednou ročně.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.