Kód pojišťovny

Pozor na podvodné dealery, jsou čím dál rafinovanější

Praktiky, které používají náboráři některých zdravotních pojišťoven, jsou čím dál rafinovanější. Na Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnu (ČPZP) se v posledních dnech obrací stále více klientů, kteří se cítí být těmito podvodnými dealery oklamáni. Někteří lidé pod vlivem lživých informací nevědomky podepíší přeregistraci k jiné zdravotní pojišťovně.

„Agresivita dealerů některých zdravotních pojišťoven je neuvěřitelná. Jejich informace uvádějí naše klienty do potíží. Někteří dealeři očerňují ČPZP, neváhají uvádět nepravdy, že naše pojišťovna neposkytuje žádné výhody, že senioři budou muset za péči doplácet a vymýšlejí si řadu dalších nesmyslů. ČPZP za péči svých klientů platí řádně a včas, pojištěncům poskytuje mnoho výhodných příspěvků a funguje naprosto bez problémově,“ upozorňuje divizní ředitelka ČPZP Ing. Jana Karpetová s tím, že takové jednání zcela odporuje etickému kodexu Svazu zdravotních pojišťoven ČR. ČPZP proto bude hledat způsoby, jak se bránit.

A jaké mají klienti ČPZP zkušenosti s nepoctivými dealery? Například si dealer nechá ukázat průkaz zdravotního pojištění, jeho držitele upozorní na blížící se datum konce platnosti a vzápětí zmanipuluje k přeregistraci. Na pobočky ČPZP také přicházejí klienti s pláčem, že lidem, kteří se vydávali za spolupracovníky ČPZP, podepsali lepší výhody, ale telefonicky jim pak bylo sděleno, že se přeregistrovali jinam.

„Nepodléhejte tlaku nepoctivých dealerů, nenechte se vyprovokovat k podpisu. Pokud si nejste jisti, že změnu pojišťovny opravdu chcete, vezměte si čas na rozmyšlenou. Nabídku slev, programů a výhod ČPZP si můžete v klidu ověřit na webových stránkách www.cpzp.cz nebo přímo na některé z našich poboček. Váš podpis je totiž závazný a pokud podepíšete přihlášku k jiné pojišťovně, nejbližší datum, ke kterému budete moci provést další změnu, je 1.1.2015,“ vysvětluje Ing. Karpetová.

Pokud se cítíte podvedeni, obraťte se neprodleně na novou zdravotní pojišťovnu s žádostí o storno vaší registrace. Musíte to ale učinit dříve, než je tento krok zaznamenán Centrálním registrem pojištěnců, tedy nejpozději do osmi dnů následujícího měsíce.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.