Kód pojišťovny

Prevence se vyplácí, zjistili na Dnech zdraví také zaměstnanci skupiny VÍTKOVICE MACHINERY GROUP.

10.11.2011

S velkým zájmem se setkaly Dny zdraví, které Česká průmyslová zdravotní pojišťovna ve dnech 8. a 9. listopadu 2011 pomáhala organizovat ve skupině firem VÍTKOVICE MACHINERY GROUP.


Desítky zaměstnanců ostravského strojírenského gigantu využily dobré příležitosti nechat si prověřit svou zdravotní kondici přímo v areálu podniku. Zde jim zdravotníci z Vítkovické nemocnice změřili tlak, BMI, krevní cukr, výšku, hmotnost, EKG, vyšetřovali zrak a prokrvení končetin. Zaměstnanci také dostali rady odborníků, jak zdravěji žít a u stánku České průmyslové zdravotní pojišťovny se dozvěděli aktuální informace k preventivním programům, možnostech přepojištění atp.


Že se prevence skutečně vyplácí, potvrzuje i osobní zkušenost pana A. L., dlouholetého zaměstnance vítkovických strojíren, který je pojištěný u naší zdravotní pojišťovny od jejího vzniku. „Když jsem byl na Dnech zdraví před rokem, krevní tlak jsem měl ještě v pořádku. Dnes jsem zjistil, že ho mám zvýšený. Musím si dávat pozor, co jím a i nadále se věnovat pohybovým aktivitám," řekl nám pan A.L. během Dnů zdraví.


Vítkovická strojírenská skupina se zařadila k vybraným průmyslovým podnikům, kde ČPZP spolupořádá Dny zdraví. Podobná akce se letos uskutečnila také například ve společnostech ArcelorMittal Ostrava, Třinecké železárny či EVRAZ Vítkovice Steel. Smyslem Dnů zdraví je přivést zdravotníky za zaměstnanci, naučit je hlídat si své zdraví a podchytit jejich případné zdravotní potíže hned v zárodku.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.