Kód pojišťovny

Sex mi nechybí

Ilustrační obrázek

Sexuální nechutenství není nic nového pod sluncem. Nové jsou ovšem některé příčiny odmítání sexu, a protože souvisejí se současným životním stylem, lze sexuální anorexii považovat za další z civilizačních chorob.

V roce 1998 u nás žilo v úplném celibátu 20 procent mužů a 30 procent žen.

V roce 1993 necítilo žádnou sexuální potřebu 28 procent českých mužů, o pět let později už to byla celá třetina dotázaných.

Nechuť k pohlavnímu styku většinou bývá vedlejší známkou deprese, alkoholismu i jiné závislosti. Může však jít i o hormonální dysbalanci (nadbytek prolaktinu, nedostatek testosteronu) nebo o vedlejší účinky některých farmak (blokátory).

Únava je zabijákem sexu

Někdy s únavou bojujeme několik dní. Jsme malátní, unavení, neschopní jakékoliv akce. A co pak sex? Svěřte se svými pocity partnerovi. Rozhodně si nelehněte do postele s tím, že to „nějak přetrpíte", ani se nenechte donutit k orálnímu sexu, abyste partnera uspokojili. Později byste tuto praktiku začali nenávidět. Partner vás určitě pochopí a vy rychle najděte na svou únavu lék!

Děti nebo sex

Děti dokážou vyčerpat nejen ženu, ale i jejího partnera. Je jasné, že po celodenním shonu vás láká už jen vidina rozestlané postele.

Dalším problémem, který ohrožuje váš sexuální život, je společná ložnice s dětmi.

V prvním případě musíte stanovit jasný řád- když budou děti v posteli včas a nenecháte se od nich terorizovat do jedenácti večer, vyjde čas i na hrátky. Ve druhém případě vám nezbude nic jiného, než přesunout radovánky do jiného pokoje.

Tam, kde není fantazie, nemůže být ani kvalitní a hezký sex. Po čase omrzí vše- absolvujete jedno rychlé číslo, otočíte se a usnete. Sex však potřebuje neustále přiživovat neotřelými nápady a impulzy.

Proč to ženy nechtějí

Tam, kde při sexu člověk neprožívá orgasmus, přichází po čase ztráta chuti, i když to nebývá jediná příčina. Tři ze čtyř Češek dávají v posteli přednost uspokojení partnera před vlastním.

Šest až osm žen z deseti nezažívá orgasmus při samotné souloži, ale pouze při stimulaci klitorisu. A mnoho z nich se teprve po delším trápení dozvídá v ordinaci sexuologa, jak dojít k orgasmu, který neprožívají při souloži. Řešením může být využití nekoitálních technik.

Pokud si žena není jistá sama sebou, nebude si jistá ani svým partnerem, jeho láskou a už vůbec ne jeho touhou. Každá druhá žena není spokojená se svou váhou. I kdyby to byla jen dvě kila, bude o nich mluvit od rána do večera a spolehlivě tak svého partnera otráví.

Pokud už dojde na sex, muž si vás neprohlíží!

Existují však také ženy, které dávají přednost jinému vzrušení před sexem a také ženu workoholičku do postele dostanete jen ztěží (únava a vyčerpání blokují touhu).

Nízká sexuální touha se často objevuje u dívek s poruchou příjmu potravy.

Napjaté očekávání mužského obdivu a chvály ženu často ohromuje a činí nejistou, v posteli se nedokáže uvolnit a být spontánní. Ráda by si začala, ale bojí se odmítnutí. Panikaří z představy, že se při orgasmu přestane kontrolovat, takže se o vyvrcholení radši ani nesnaží.

Nedosáhne-li vyvrcholení muž, bere to jako osobní selhání. Sex pro ni není napínavá smyslná hra, ale namáhavá šichta. Partnerovu ejakulaci chápe jako vítězství nad nepřítelem a potvrzení své atraktivity.

Pozor na alkohol

Rozumné je dát si maximálně jednu lahvinku ve dvou. Jakmile to s pitím přeženete, jakási touha se dostaví, ale sex dopadne prachbídně. Pokud nebude mít partner problémy se vzrušením, skoro určitě je bude mít s dokončením aktu.

Milování bez soulože

Sex bez proniknutí do pochvy přijde ke slovu například během těhotenství, především v posledním období, kdy už má žena příliš velké bříško a může mít obavy ze styku. Budoucí mamince zůstává ženské sebevědomí a partner nemusí prožívat dlouhodobou sexuální abstinenci.

Každý má své choutky...

Jedním ze způsobů, jak lépe porozumět vlastní sexualitě, je nekoitální sex, při němž nedochází k souloži. Klasickému milování se plně vyrovná a mnohdy ho i v síle prožitku předčí.

Cunnilingus - ke slovu přicházejí mužova ústa a genitálie ženy. Dráždění klitorisu ústy partnera je pro více než polovinu žen jediným způsobem, jak dosáhnout orgasmu.

Tit fucking: penis proniká mezi ňadra ženy. Tato technika je vhodná tehdy, má-li žena kypřejší tvary a ňadra k sobě přitiskne rukama.

Coitus in axilas: místo do škvírky mezi ňadry míří muž do podpažní jamky.

Interfermorální styk: penis se ocitá blízko vaginy, ale zůstává ante portas, mezi pevně sevřenými stehny partnerky.

Sex v každém věku

Sex bez sexu je velmi dobrým řešením při potížích s erekcí. Během léčby mohou být jiné praktiky pro dvojici plnohodnotnou náhradou za soulož.

V období, kdy přicházejí první potíže s erekcí a klimakteriem, by už měli muž a žena hledat nové cesty pohlavního soužití. Měli by si uvědomit, že bouřlivé sexuální hry z dob mládí jsou za nimi a že rozkoš se dá zažít i bez klasické soulože. Bohužel dnešní starší generace ještě neumní o sexu mluvit tak otevřeně jako jejich potomci.

Když u ženy klesá hladina estrogenu, má více šancí testosteron, který stupňuje libido. U muže zase vede proces stárnutí ke zpomalení sexuálních aktivit.Nehrozí mu již předčasný výron semene jako ve dvaceti a jeho erekce může vydržet dokonce déle. Důležité však je, aby se muži s přibývajícím věkem nesoustřeďovali jen na přímý pohlavní styk, ale spíše na orální sex, masáž chodidel, polibky, objetí a doteky.

Něžnost mezi partnery způsobuje, že sex je hezčí a příjemnější. Nejněžnější je podle některých studií generace dnešních třicátníků až čtyřicátníků. Omezení láskyplných doteků a něžností výrazně snižuje pravděpodobnost, že si páry uchovají kvalitní sexuální život i v pozdějším věku.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.