Kód pojišťovny

Drahé kameny

Ilustrační obrázek

Drahé kameny mají již od pradávna svou vlastní historii. Byly využívány jako platidlo, šperky a také to byly předměty, které byly opředeny rouškou tajemství. V minulosti se  využívalo právě této vlastností k jejich koupi. Některé předsudky vůči určitým kamenům trvají doposud. Pro dávné alchymisty měl kámen tělo i duši a při nalezení vzácného a krásného exempláře, byla oceněna také i jeho magická síla.

Léčení kameny

Tradice léčení pomocí kamenů je vedena od dávnověku až po současnost. Mezi nejznámější a nejrozšířenější patří teorie tzv. měsíčních kamenů. Měsíční kameny sehrávají hlavně ochranitelskou roli. To znamená, že mají chránit člověka před neštěstím a nemocemi, nebo mají naopak přinášet štěstí, zdraví a blahobyt. Vyvíjely se však i jiné teorie o moci kamenů a nejvíce se tato  metoda rozšířila v Indii.

Kámen harmonie

Jadeit je kámen, který byl uctíván mnohými civilizacemi a ve starověkém Egyptě se stal symbolem srdce a byl ctěn jako kámen lásky, vnitřní harmonie a míru. Pro čínskou zemi představoval jadeit moudrost, spravedlnost, milosrdenství, skromnost a odvahu.  Jadeit se vyskytuje v různých barevných škálách.

Zelený jadeit

Zelená barva tohoto kamene podporuje meditaci, zmírňuje duševní napětí, neklid a roztěkanou mysl. Jadeit posiluje nervový a imunitní systém, zlepšuje krevní oběh a podporuje funkci sleziny a slinivky, jater a ledvin. Také podporuje látkovou výměnu, napomáhá při léčbě infektu, zmírňuje průběh chřipkových stavů. Ženám napomáhá tento kámen zmírnit citové bloky a migrénu a tiší bolest při porodu.

Fialový jadeit

Fialový jadeit patří ke kamenům velmi vzácným a drahým. Jeho pomoc je neocenitelná při prudkých migrénách, při léčbě vředů a při žlučníkových nebo ledvinových kamenech. Kámen dáváme do míst, kde je jeho vibrace zapotřebí.

Žlutý jadeit

Tento kámen pomáhá od bolesti křečových žil a je účinný proti otokům a zácpě.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.