Kód pojišťovny

Poruchy potence

Ilustrační obrázek
Rozkoš, sex, potence a impotence jsou víc než kdy jindy tématy naší doby. Příčiny poruchy potence mohou být různé. Při erekčních poruchách jsou na prvním místě onemocnění jako arterioskleróza, onemocnění oběhového systému, hormonální onemocnění, roztroušená skleróza, onemocnění štítné žlázy apod. Také chronické užívání nikotinu a alkoholu zvyšují toto riziko. I užívání některých léků může také vést k impotenci.

Co se děje v těle muže u erekce?

Aby mohlo dojít k erekci, musí v mozku proběhnout komplexní procesy. Přitom jsou stimulována pohlavní centra, hypotalamus a limbický systém. Tato stimulace ovlivňuje uvolnění látek, které podporují erekci ( dopamin, oxytocin, serotonin). Vzruchy jsou míchou vedeny do erekčního centra a odtud jsou nervovými dráhami předávány informace do penisu. Vznik a udržení erekce vzniká důsledkem zvýšeného množství krve v penisu.

Jaké jsou nejčastější příčiny poruch erekce?

Problém s erekcí se často vyskytuje u diabetiků, a to dokonce o deset let dříve než u mužů zdravých. Poškození míchy důsledkem úrazu páteře nebo jiných příčin přerušení nervové soustavy má za následek těžké poruchy erekce. Poranění nebo nemoci nervů, které spojují centrální nervový systém mohou také způsobit vážné problémy v sexuálním životě. Kromě poranění míchy může jít také o chirurgické zákroky na prostatě, nebo na tlustém střevu. K častým onemocněním, které doprovází dysfunkci erekce patří také deprese.

Neshody v partnerských vztazích

Pokud jeden z partnerů tráví všechen volný čas prací, sledováním televize a svými koníčky, je opravdu problematické probudit sexuální apetit. Láska a ideály krásy nemají sice mnoho společného, ale přesto problém nadváhy a příliš kulaté břicho erotickému vztahu rozhodně neprospívá. Příliš obézní muži jsou považováni za sexuální lenochy. Muži by si měli uvědomit, že pravidelná péče o zevnějšek je nutná součást života. Nejosvědčenějším způsobem jak ovlivnit problematické partie je cvičení. Jízda na kole nebo na rotopedu může být i skvělým odreagováním po pracovním dnu. Přirozený zevnějšek, pocit sebevědomí a elán jsou totiž nejlepší jiskrou pro lásku. S věkem muže se také mění úhel jeho erekce. Na základě vědeckých výzkumů víme, že změřením úhlu erekce lze také odhadnout biologický věk muže a jeho zdraví.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.