Kód pojišťovny

Po čem muži touží

Ilustrační obrázek
O rozdílech v chování mužů a žen byly již napsány tisíce knih. Odborníci se domnívají, že tyto odlišnosti mají původ v rozdílných „úkolech“ muže a ženy při udržování druhu.

Ženy dávají při výběru partnera podvědomě přednost mužům, kteří potomkům poskytnou dobrou genetickou výbavu a zabezpečí budoucí rodinu. Muže zase fascinují ty znaky, které nasvědčují, že žena bude dobrou matkou...

Ženy jsou podle psychologů zpravidla citlivější a méně panovačné než muži. Jsou zvyklé potlačovat nespokojenost a jsou připravenější přijímat nepříjemné životní změny. Tato přizpůsobivost jim pomáhá muže přežít.

Co muže láká?

Když muž vidí ženu s bujným poprsím, podvědomě předpokládá, že bude dobrou matkou a poskytne dítěti dostatek potravy (ačkoliv schopnost kojit na velikosti prsou nezávisí). Proto se nezlobte na muže, když nedokážou odtrhnout oči od vašeho dekoltu. Není to jen projev neúcty, ale volání přírody, bez kterého by lidstvo dávno vymřelo...

Muže přitahuje žena při svlékání, připadá jim dráždivé, když se jejich milovaná svléká nepozorována a pohybuje se úplně přirozeně. Hezky tvarované pozadí a boky jsou to pravé – zvlášť když se zkombinují s útlým pasem.

I když vlasy nemají a s rozmnožováním nic společného, souvislost tady přesto existuje. Snad ve všech kulturách byly symbolem vitality a životní síly. Ideální žena má v mužských představách téměř vždy vlasy v délce aspoň na ramena.

Dlouhé nohy jsou další věcí, která muže vábí. Důvod je opět jednoduchý: je to další znak, jímž se od silnějšího pohlaví ženy liší.

Když chceme o nějaké ženě říci, že má krásná ústa, skoro automaticky k nim připojíme slůvko „smyslná“. Právě krásné, plné rty totiž patří mezi nejvýraznější znaky, které muže na ženách přitahují. Ne náhodou si ženy tuto část obličeje už od starověku zvýrazňují líčidly – je to ten nejjednodušší způsob, jak na sebe upozornit.

Nemůžeme zapomenout na oči! Jsou přece jedním z nejdůležitějších nástrojů mimoslovní komunikace, která je v lásce důležitá... Jsme-li zamilovaní, naše zorničky se zvětší a celé oči tak vypadají větší a hlubší. Když má tedy žena výrazné oči, může mít muž pocit, že je do něj zamilovaná.

Co nemají rádi?

Žena, která neustále naříká nad svou figurou, je pro muže těžká zkouška. Vždyť naprostá bezchybnost působí tak fádně..Malé chybičky na kráse, jako mezírka mezi zuby nebo zelená skvrnka na duhovce, zvyšují kouzlo každé ženy.

Řada mužů se může zbláznit, když po návratu z práce najdou ženu, jak s vervou přerovnává nebo uklízí byt. Žena zase nechápe, proč, když týden co týden upozorňuje na viklavou nohu od stolu, muž nikdy nemá ani chvilku času na opravu. Nakolik je správná lidová teorie, že za všechno mohou „žlázy“, ukazují nové výzkumy. Bylo dokázáno, že za ženskými záchvaty čištění a uklízení se skrývá štítná žláza. Nejenže je mnohem větší než u mužů, je i daleko „činorodější“ – ženě dává dodatečnou energii, kterou muž postrádá.

Muži spolehlivě poznají a všimnou si, když ženy něco hrají, když něco předstírají. A nenávidí to! Žádný muž také nesnese, když mu žena organizuje všechen volný čas. Nesnáší otázky typu: Na co myslíš? Miluješ mne?

Nechtějí čekat

Protože už jsou dávno připravení a neradi zbytečně ztrácejí čas. Muži nepřekypují trpělivostí a rádi by měli vše co nejdříve za sebou. I proto prostě nechápou, proč se žena nedokáže vypravit tak rychle jako oni. Když totiž žijí se ženou dvacet let, nevnímají již detaily a nevidí žádný rozdíl v úpravě jejích vlasů a tváře.

V čem jsou ještě jiní?

Muži jsou také prokazatelně o něco méně vynalézaví, méně samostatní, často jim chybí sebekontrola a cit pro odpovědnost. Kvůli tomu, že si potrpí na určité pohodlí, ale také díky vrozenému sklonu ke kompromisům, předávají stále více nepříjemných úkolů ženě.

Ženy jsou všeobecně citlivější, méně agresivní a mají menší sklony k rozkazování než průměrný muž. Svou slabší tělesnou konstituci nahrazují fantazií, výřečností, svou schopností chápat, ale také předvídat. Proto mnozí muži tvrdí, že ženy daleko snáze najdou výmluvu, mají sklon k přetvářce a drobným lžím. Často také ženám vyčítají, že jsou nerozhodné. Muži však mění svůj názor dvakrát až třikrát častěji než ženy.

Jsou ženy opravdu hysterky?

Typická pověra už byla vědecky vyvrácena... Vědci navzdory všeobecnému přesvědčení tvrdí, že ženy jsou trpělivější, vytrvalejší a méně nervózní než muži. Je dokázáno, že mezi těmi, kteří se neodvažují vstoupit na palubu letadla, je daleko větší počet mužů než žen. Ženy méně propadají beznaději, alkoholu a různým druhům závislosti. Americké statistiky dokazují, že dvě třetiny sebevrahů tvoří muži v „nejlepších letech“. Ženy, tvořící zbylou třetinu, se uchylují k sebevraždě, pokud jsou nevyléčitelně nemocné, zestárlé a osamělé.

Žhavé doteky

Sex bez líbání by pro 63 procent mužů byl nemyslitelný. Ovšem jejich milovaná by neměla mít rtěnku: 55 procent mužů to totiž vůbec nemá rádo. Muži mají velice citlivé svaly na hrudníku. Ovšem opatrně na bradavkách! Šíje je velice vnímavá na jemné polibky, kousnutí nebo masírování. Záruku na žhavou touhu spojenou s husí kůží poskytuje laskání na krku. Spánky a víčka: tady jsou nejjemnější partie kůže. Něžné laskání okamžitě zvyšuje krevní tlak.

Aktivní ruce na zadku v muži probudí nezkrotnou vášeň a okolí jeho „nejlepšího kousku“ velice touží po dotecích. Citlivá je oblast mezi pupkem a počátkem stydkého ochlupení. Neochlupené zóny na vnitřní straně paží jsou také velice citlivé. Především loketní jamka je něžné místo smyslnosti...

Casanova řekl:“Smát se se ženou ve dne i v noci je možná to nejlepší.“ A to platí i dnes: Pro 61 procent mužů musí mít žena smysl pro humor a často se smát.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.