Kód pojišťovny

Kámen pro zdraví

Ilustrační obrázek
Drahé kameny mají odpradávna výjimečné místo v historii lidstva. Léčení pomocí nerostů sahá až do starověku a dříve bylo naprosto běžné u všech vyspělých kultur. Léčitelé ve starém Egyptě, Číně, Japonsku i u nás používali sílu kamenů k vyrovnávání disharmonie v lidském těle. Jejich prostřednictvím oslabovali nadbytečné, posilovali oslabené a odstraňovali blokády, které bránily zdravému životu.

Je pozoruhodné, že na celém světě došlo postupně ke shodě, pokud jde o léčebné vlastnosti jednotlivých druhů polo a drahokamů (na rozdíl od jejich přiřazování k astrologickým znamením, které se u různých starověkých kultur značně lišilo).

Drahé kameny lze použít k léčení některých běžných neduhů, fyzických i duševních bolestí. Jejich pomocí lze vyprovokovat organismus k vlastní léčebné aktivitě, také můžeme jejich prostřednictvím upravovat a posilovat energetické pole. Drahé kameny byly v jednotlivých kulturách používány v oblasti léčení odlišně. Největší poznatky o nadpřirozených léčivých schopnostech kamenů získaly kultury Indů a díky rozsáhlým nalezištím drahých kamenů v jižních zemích Afriky je používají k léčení také černoši.

Který je ten pravý?

Každý z nás reaguje na jeden a tentýž kámen trochu jinak, a proto byste měli dát při výběru jednotlivých kamenů na vlastní intuici.

Existuje více způsobů, podle nichž si může každý zájemce vyhledat ten „svůj“ kámen. Každý kámen vysílá energii, která může hned napoprvé oslovit i naprostého laika, například svou krásou a jedinečností, případně sympatií a příjemným pocitem na dotek.

Kmitočet je velmi užívaný a spolehlivý způsob, jak si vybrat ten správný kámen. Vezměte kámen do ruky a sevřete jej v pěsti. Když po chvíli ucítíte zvláštní sílu, která se většinou projevuje brněním, našli jste pro sebe ten pravý.

Kameny, které jsou pro vás vhodné, se projeví tím, že se vám v ruce rychle zahřejí. Ty, jež zůstanou studené, nepoužívejte, protože s vámi nejsou v harmonii.

Správně vybraný kámen nám může pomoci v těžké životní situaci, může podpořit či posílit naše kladné vlastnosti, uklidnit emoce nebo podpořit uzdravovací procesy. Vybraný kámen nemusí být ohlazený nebo broušený, stejně dobře poslouží i kámen surový, v krystalické podobě či formě horniny.

Jak je používat

Aby kameny působily, musíme je nosit stále u sebe, případně je lehce mneme v dlani. Můžete je mít v kapse nebo na krku či vložený do prstýnku. To, jak jsou kameny připevněny a do jakého materiálu vsazeny, je také důležité – i to ovlivňuje jejich energetickou sílu. Kámen můžete i přilepit leukoplastí na bolavé místo a léčit je dlouhodobě. Je to vlastně obdoba akupunktury, magnetoterapie či podobných metod.

Očista kamene

Kámen je nutné před používáním očistit. Omyjeme ho teplou vodou, posléze jej ponoříme na několik hodin do chladné osolené vody. Nakonec vystavíme kámen na několik hodin působení slunečního nebo měsíčního světla. Obecně platí, že pokud kámen ztrácí na slunci intenzitu zabarvení, vystavujeme ho měsíčnímu svitu, což platí především pro kameny průzračné. Pokud nosíte kámen pravidelně, starejte se o něj, musíte jej čistit, protože při každodenním nošení absorbuje stresy a všechny nemoci, kterými procházíte.

Barva je důležitá

Při výběru kamenů je důležitá jejich barva, která nás ovlivňuje. Barva je totiž považována za důležitou součást jejich síly. Díky barvě vnímáte odlišné frekvence světla, a tudíž mají barvy jedinečný účinek.

Barevné kameny vyzařují světelné vlnění o různých frekvencích. Tuto světelnou energii přijímáme přes naše smysly a čakry (energetické dráhy). Pomocí sedmi energetických center v těle a skrze nervová vlákna je světelná energie předávána dále endokrinnímu a vegetativnímu systému a poté tělesným orgánům.

Bezbarvé kameny, jako například křišťál, přijímají bílé světlo v koncentrované čisté energii a zase je vydávají. Skrze ně tedy můžeme poměrně snadno získat novou sílu. Černé kameny oproti barevným a bezbarvým vtahují všechno světlo do sebe a žádné nevydávají. Shromažďují tak energii. Černé kameny nám pomohou dosáhnout vnitřního klidu a uvolnění.

Na co působí?

Univerzálním kamenem je ametyst – je balzámem na nervy, uvolňuje napětí, snižuje agresivitu. Pomáhá při duševní přepracovanosti a stresových situacích, pomáhá obnovovat mentální rovnováhu. Jeho silná energie pozitivně ovlivňuje celé tělo a také orgány. Harmonizuje vztahy mezi mužem a ženou a navozuje klidný spánek a příjemné sny. Nabíjí se měsíční energií.

Acháty podporují odvahu, vytrvalost, náklonnost a přízeň lidí, svou vibrací upozorňují na dobré a falešné přátele. Jsou to kameny pro štěstí a přátelství, často je nosí umělci jako talismany. Posiluje funkci střev, ledvin, mozku, jater.

Křišťál je kamenem trpělivosti a dokonalosti, přináší do domova lásku a štěstí, je vhodný proti nemocem žaludku a srdce. V ústech mírní žízeň. Zmírňuje zemské negativní záření včetně geopatogenních zón. Léčitelé ho používají ke zhotovení kyvadla. Shluky křišťálů vedou ke zlepšení telepatie a podporují imunitu.

Růženín působí hlavně na citovou složku. Pomáhá při pocitu osamělosti, bezcennosti, při potlačených citových vzpomínkách a nahromaděných srdečních traumatech. Je vhodný pro ty, co se neumějí radovat ze života nebo kterým chybí láska.

Chalcedon posiluje organismus, zahání deprese a nervozitu, podporuje živost, vytříbenost a harmonii. Noste jej jako talisman proti slabosti a nespokojenosti. U kojících žen podporuje tvorbu mléka.

Tygří oko je kámen vhodný proti nachlazení a zmírňuje astma. Léčebný efekt spočívá v tom, že dokáže prohřát celý organismus.

Masáž horkými kameny

Kameny se masíruje tělo i tvář. Jedná se o starodávnou metodu, která pomáhá zmírnit bolest a zbavit tělo toxických látek.

Masáž je založena na střídání tepla a chladu. Využívají se teplé i studené kameny. Na horkou terapii se hodí kameny z lávy, které obsahují více železa, jsou tmavé až černé a velmi tvrdé, protože pocházejí z útrob Země. Reprezentují mužskou jangovou energii. Ke studené terapii se využívají kameny sedimentárního původu, například vápenec. Jsou bílé, měkké a jsou nositelem jinu, ženské složky.

Při masáži se odbourává stres a nastoluje psychická a emoční rovnováha. Kromě toho povoluje napětí ve svalech a ztuhlé svalstvo. Je to vynikající prostředek zejména při pooperačních stavech.

Souprava kamenů obsahuje šedesát kusů. Kameny jsou nejen různě veliké, ale mají i různé tvary. Vybírají se podle částí těla, na které se přikládají. Masáž celého těla trvá zhruba hodinu a půl, vyhnout by se jí měli lidé trpící chronickou únavou, vysokým krevním tlakem, astmatem, kožními problémy. Není vhodná pro těhotné ženy.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.