Kód pojišťovny

Míčkování

Ilustrační obrázek
Míčkování, nebo - li míčková facilitace je metoda, která se provádí speciálními molitanovými míčky o různých velikostech. Tyto míčky se vedou po těle pacienta dvěma způsoby – koulením ( míčky se odvalují pomocí prstů, dlaní a zápěstím) a vytíráním ( míček je držen v prstech tak, aby se neotáčel).

Účinky míčkování na organizmus

Vlivem povrchové masáže dochází při míčkování také k reflexnímu působení na vnitřní orgány a masírované svalové skupiny se protahují a uvolňují. Míčkování napomáhá k uvolnění hladkého svalstva průdušek a aktivuje uvolnění hlenů a podporuje vykašlávání. Tímto dochází ke zlepšení dýchacího systému a zlepšuje se také držení těla.

Pomocí míčkování lze ovlivnit

Míčkování pomáhá při léčbě poúrazových stavů, alergických a astmatických problémech, upravuje imunitní nedostatečnost, pomáhá při záchvatech dušnosti, urychluje léčbu některých neurologických potíží a doplňuje léčbu dětských skolióz.

Metoda má široké využití

Tato metoda umožňuje také rodičům a rodinným příslušníkům podílet se na léčbě a zlepšení zdravotního stavu svých dětí a svých blízkých. Jedná se techniku, která je prověřena vyškolenými rehabilitačními pracovníky a lékaři.

Léčbu je vhodné doplnit

Ke zlepšení celkového zdravotního stavu nemocného je nutné, aby léčba byla co nejkomplexnější. Doporučuje se využít další vyzkoušené alternativní metody jakými jsou : koupele, dechová gymnastika, homeopatie, pitná kůra, balneoterapie atd. Terapii je vhodné mimo jiné doplnit o postupné nenásilné otužování organizmu, které zlepšuje celkovou obranyschopnost.

Děti

Tato metoda je u dětí velice oblíbená, protože je dětmi vnímána jako hra a uvolnění. Příjemné mazlení s rodičem je pro děti velkým přínosem a zároveň relaxací pro jejich rodiče.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.