Kód pojišťovny

Thajská masáž

Ilustrační obrázek
Princip thajské masáže je založen na znalosti neviditelných energetických drah, neboli čaker. Během masáže pracuje terapeut na úrovni deseti těchto drah (nazývají se „dest Senu“.) V průběhu těchto drah se vyskytují akupresurní body, kterými můžeme působit na léčení celého našeho těla. Zkušený terapeut provádí nejprve velmi jemný tlak, aby podpořil proud energie na těch úrovních, kde se vyskytují nějaké bloky, které následně způsobují bolest nebo nějaké onemocnění. Pokud je hladina naší energie vyrovnaná, je také pevnější i naše zdraví.

V čem spočívá technika thajských masáží?

Po cíleném stlačování akupresurních bodů, následuje další fáze masáže, která se nazývá protahování. Terapeut používá při jednotlivém protahování palce, dlaně, předloktí, chodidla nebo kolena, aby bylo působení na jednotlivé části, co nejefektivnější. V průběhu terapie jsou také používány prvky z jógy.

Jak masáž probíhá?

Terapie se odehrává na měkké podložce, která je umístěna na podlaze a ošetřovaný klient by měl mít volný a pohodlný oděv. Thajská masáž je velmi úzce spjata s duchovní stránkou léčení, proto také terapeut provádí před jednotlivými masážemi tichou meditační motlitbu, kterou zároveň prosí o úlevu a léčbu, toho, koho se právě dotýká. Terapeutova mysl musí být soustředěná a jeho myšlenky musí vysílat jen dobro. Na začátku masáže se terapeut vylaďuje s pacientem a pomalými houpavými pohyby pokračuje v uvolňování energetických drah. Masážní sestava vrcholí velkými jogínskými pozicemi. Terapeut používá své tělesné hmotnosti i hmotnosti masírovaného. Masáž probíhá minimálně hodinu a půl a ukončena krátkou společnou meditací terapeuta a masírovaného.

Účinky thajské masáže

Thajská masáž má kromě relaxačního a harmonizujícího efektu ještě řadu léčivých řadu léčivých účinků :
  • zlepšuje krevní, lymfatický a pohybový systém
  • odstraňuje energetické bloky v těle
  • zlepšuje činnost tkání, svalů a povzbuzuje systém vnitřních orgánů
  • odstraňuje bolest
  • působí také na psychické úrovni

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.