Kód pojišťovny

Su-Jok

Ilustrační obrázek
Su – jok (čti su – džok) je léčebná metoda, kterou objevil jihokorejský lékař, vědec Park Jae Woo v roce 1984. Název SU - Jok znamená ruka – noha. Tělo zobrazuje svůj zdravotní stav na rukou i na nohou. Ty jsou mimořádně nervově zásobené, hlavně ruka. Tato metoda je vysoce účinná a jednoduchá, a proto je možno jí šířit i mezi laickou veřejnost. Pro upřesnění se jedná se o akupunkturu mikrosystému ruky a nohy. Ve vyšším stupni však představuje Su -Jok rozsáhlou vědeckou metodu, která patří do rukou lékařů. Lékaři pracují pomocí miniaturních jehliček nebo i dalších prostředků, které mohou při léčení účinně pomoci.

Systém podobnosti

Naše ruce i nohy se v podstatě podobají našemu tělu. Tělo má čtyři centrální části a pět vystupujících částí ( hlavu a čtyři končetiny). Ruce i nohy se svou stavbou shodují ( mají pět prstů a centrální část). Malíčky a ukazováčky odpovídají rukám, prsteníčky a prostředníčky znamenají nohy. Palec znázorňuje hlavu s krkem a trupu odpovídá dlaň. Zjednodušeně řečeno po vyhledání bolestivých bodů na končetinách se působí na odpovídající orgán v těle a to působením tlaku, magnety, přikládání tepla, semínek nebo použitím jehliček. Když působíme na bolestivý bod, vzniká informační impuls, který vede do mozku a pak se v organismu spouští autoregulační proces.

Přednosti metody Su - Jok

  • vysoká míra účinnosti – pokud se metoda správně aplikuje, dochází k odeznění bolesti během několika minut popř. sekund
  • všestrannost – touto metodou lze léčit kteroukoli část lidského těla
  • dostupnost – použití metody není obtížné
  • metoda je nebolestivá

Podpůrné prostředky léčby

K posílení efektu léčby je vhodné použít a přidat muzikoterapii. Obecně však můžeme použít všechny možné prostředky, které podpoří léčení (fyzikální, psychologické, fytoterapii ..).

Šíření metody Su – Jok

Tato metoda se vyučuje u nás v kurzech a seminářích v České republice vyškolenými lektory z mezinárodní akademie od roku 1977. Metoda Su –Jok patří do tzv. celostní medicíny a je lékaři přijata jako akupunkturní disciplínu.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.