Kód pojišťovny

Posilovací lekce v aerobiku

Ilustrační obrázek
Pokud toužíme po harmonické a dokonalé postavě a chceme si udržet kondici, musíme pracovat na základních pohybových vlastnostech jakými jsou: vytrvalost, svalová síla, rychlost, obratnost a pohybový rozsah. Dnešní trend v aerobicu dbá na správně stanované zatížení a dávkování, střídání nízkého a vysokého aerobicu. Jednotlivé prvky rozvíjí také vytrvalost a zlepšují schopnosti oběhového systému a všech orgánů, které spolupracují při transportu kyslíku.

Trénink síly

Trénink síly je základním předpokladem pro tvarování našeho těla. Možností jak, trénovat sílu, je několik. Jednou z nich je pravidelné návštěva posilovny pod dohledem kvalifikovaného instruktora. Další možností je navštěvovat posilovací aerobicové lekce (body, styling, P – class, kondiční posilování..), které jsou zaměřeny převážně na tvarování kritických partií u žen ( břicho, hýždě, stehna).

Dyna – band

Dyna – band je posilování pomocí krátké gumy. Při cvičení si navlékáme gumové pásky nad kotníky, pod kolena nebo s nimi můžeme posilovat horní polovinu našeho těla. Vhodné je použití dvou gum, které jdou spojit. Cvičí se na pomalejší rytmus hudby tak, aby cvičící mohli udělat pohyb správně a koordinovaně.

Jak odstranit svalovou atrofii

Pokud jsme po nějakém úraze , dlouhodobé nemoci nebo chceme zlepšit své pohybové stereotypy, nesmíme ve svém cvičebním programu zapomenout také na protažení zkrácených svalů a posilovací série musíme začít s velmi malými zátěžemi a jejich zvyšování musí být pozvolné. Velký důraz klademe na to, aby cviky byly prováděny správně. Je také důležité zařazovat prvky na rozvoj správného držení těla.

Pokud chceme ovlivnit jisté svalové partie

Při cíleném tréninku v posilovně na určité svalové partie bychom měli zařadit preferované skupiny na začátek celého cvičebního programu a kombinovat více cviků včetně kombinací cviků o supersérii. Je nutné sledovat, jak reaguje cílená skupina svalstva na jednotlivé typy zátěží a zda dochází k rovnoměrnému rozvoji svalových skupin. Pro rozvoj síly se doporučuje nejlépe 3 – 6 opakování a pro rozvoj svalové hmoty 8 – 15 opakování.

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.