Kód pojišťovny

Břišní tanec

Ilustrační obrázek
Krásné kostýmy, třpytivé šperky, svůdné a smyslné pohyby boků, to je jen zlomek toho, co můžeme vidět při břišních tancích. Tradiční břišní tanec v sobě skrývá prvky z různých kultur, zvyků a tradic. Můžeme zde najít prvky španělského, indického nebo i perského tance. Do Evropy se břišní tance rozšířily ze Spojených států amerických v 70. letech 20. století v době sexuální revoluce. Prostřednictvím tance chtěli tanečníci zbourat sexuální předsudky a hledali svou seberealizaci.

Základní princip učení břišního tance

Tanec se skládá z několika základních figur, které na sebe plynule navazují a tvoří tak taneční choreografii. Ze začátku se tanečnice učí nejprve kroužky a osmičky pánví, potom hrudníku a hlavy. Postupně se učí vlnění celého těla, které umí i jednotlivě rozkládat. Tančí se rychle nebo pomalu, podle rytmu hudby a bubínků. Temperament a osobnost tanečnice dodává tanci jeho celkový dojem a eteričnost. Nádherné taneční provedení uchvacuje již celá staletí a v současné době si orientální tanec nachází stále nové a nové příznivkyně.

Oblečení, kostýmy

Na lekce břišních tanců je vhodná široká sukně, šátek a krátký top nebo tričko, aby bylo vidět bříško. Lektorka tak může lépe kontrolovat a učit jednotlivé prvky. Dále je vhodná měkká obuv nebo vlněné ponožky. Později až Vás břišní tanec zcela uchvátí, si můžete zakoupit krásný kostým , který ještě více zdůrazní nádherný ladný pohyb.

Pro koho je břišní tanec určen?

Orientální tanec je vhodný pro každého bez rozdílu věku i tělesné váhy. Je také doporučován i těhotným ženám, pokud jejich těhotenství probíhá optimálně. Při tanci posilujeme zádové svaly, páteř i bříško, učíme se správně dýchat a relaxovat. Odborníci také zdůrazňují vliv hudby na miminko v prenatálním období. V Africe a Orientu se tomuto typu tance říká tanec rodiček.

Pozitivní vlivy břišního tance

  • zlepšuje držení těla a chůzi, zpevňuje páteř
  • napomáhá k zpevnění kritických partií (břicha, hýždí), snižuje hmotnost
  • zmírňuje menstruační a klimakterické problémy
  • zlepšuje sexuální prožitky a zvýrazňuje ženskost
  • působí příznivě na psychiku a sebevědomí

Povolení cookies

V ČPZP používáme cookies a jiné technologie za účelem poskytování našich služeb, vylepšení vašeho uživatelského zážitku, analýzy používání našich stránek a při cílení reklamy.