Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Snídani si sněz sám

Jáhlová kaše s chia semínky

Ingredience:

  • Jáhlová kaše NOMINAL 50g
  • Kakao 7g
  • Goji 7g
  • Chia semínka 7g
  • Mandlové mléko 200ml
  • Med 7g
  • Půl banánu

Nutriční hodnoty: (1 porce)

  • Energie – 1407kJ / 335kcal
  • Bílkoviny – 12g
  • Tuky – 5g
  • Sacharidy – 56g
  • Vláknina – 7g

Doba přípravy: 3 minuty

Příprava

Do misky nasypeme jáhlovou kaši, kakao a chia semínka. Tuto směs pak zalijeme horkým mandlovým mlékem, osladíme troškou medu a obsah misky pořádně promícháme. Pak už kaši jen ozdobíme čerstvým banánem a posypeme rudými plody kustovnice čínské.

Dobrou chuť...

Dobrá snídaně

Dobrá snídaně

Ten, kdo dobře snídá, má podle vědců většinou lepší náladu. Mohou za to nejen cukry, které slouží jako palivo pro mozek, nebo vitaminy B, ale i zvláštní aminokyselina tryptofan. Právě z ní si organismus dokáže vyrobit serotonin - hormon dobré nálady. Jak jste na tom se snídaní?. Více než třetina Če...

číst článek
Únava z jídla?

Únava z jídla?

Cítíte se někdy unaveni a vlastně nevíte proč? Možná je na čase zamyslet se nad svým stravováním a jídelními zvyklostmi. Česká strava je oproti jiným dost tučná, bohatá na kalorie a těžce stravitelná. Rychle rostoucí síť fastfoodů zdraví spíše více škodí než prospívá. Když k tomu ještě připočítáme v...

číst článek
Zapomenutá zrníčka

Zapomenutá zrníčka

Naši předkové neměli potíže s trávením. Přitom byl jejich jídelníček velice jednoduchý. Plodiny si pěstovali sami a byly bohaté na minerály a vitaminy. Navíc neobsahovaly žádné chemické látky. Pohanka, kuskus, oves nebo jáhly mohou být i dnes chutným, ale hlavně zdraví prospěšným obohacením jídelníč...

číst článek
Co ještě nevíte o celiakii

Co ještě nevíte o celiakii

Celiakie je onemocnění, které je způsobeno nesnášenlivostí lepku. Lepek je směs bílkovin obsažená v obilných zrnech. Nesnášenlivost vzniká na jeho část - bílkovinu, která se u pšenice nazývá gliadin, u ječmene hordein, u žita sekalin. Také většina odborných publikací píše, že oves se  nesmí jíst u b...

číst článek
Žlutá pochoutka pro zdraví

Žlutá pochoutka pro zdraví

Banán potěší naše chuťové buňky a zasytí lačný žaludek, dopraví do našeho těla třikrát více hořčíku než ostatní druhy ovoce a zeleniny, takže se nám snáz bojuje proti stresu, alergiím a zánětům.Když ve 4. století před naším letopočtem pronikl se svou početnou armádou Alexandr Veliký do Pandžábu, moh...

číst článek
Sladké potěšení i lék

Sladké potěšení i lék

Med léčí už staletí Med spolu s dalšími včelími produkty patří k nejpodivuhodnějším přírodním lékům. Med se už před 4000 lety používal jako léčebný prostředek. Jeho cenu znali již staří Egypťané, Peršané i Číňané. Král Šalamoun doporučoval med slovy:“Synu můj, jez med, nebo dobrý jest a plást sladk...

číst článek
Stravovací návyky a my

Stravovací návyky a my

Starověké přísloví nám říká : „Jsi to, co jíš, piješ a myslíš si.“Výživa velkou měrou ovlivňuje, jak vypadáme, jak se cítíme a jaký podáváme výkon, zda máme dobrou náladu a jsme aktivní. Návrat k přírodě je v současné hektické době všeobecným trendem. Postupně se rozrůstá trh s potravinami pro zdrav...

číst článek
Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku