Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Polévka z červené řepy

Ingredience:

Doba přípravy:

30 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Na trošce olivového oleje orestujeme cibulku a dva stroužky najemno nasekaného česneku. Pak do hrnce přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a celou směs zalijeme asi 600ml vroucí vody, do které ještě přihodíme kostku bylinkového bujónu bez glutamátu.

Zhruba po dvaceti minutách vaření sundáme hrnec ze sporáku, jeho obsah ještě lehce osolíme, opepříme a dohladka rozmixujeme. Poté přesuneme polévku z hrnce do misky a na její hladinu položíme půlku vařeného vejce, lístky polníčku a na plátky nakrájené ředkvičky. Řepnou polévku ještě zjemníme troškou bílého jogurtu a můžeme ji podávat s celozrnným pečivem, bagetkou, nebo třeba opečeným křupavým toustem. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku