Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Čokoládový koláč z červené řepy

Ingredience:

Doba přípravy:

50 - 55 minut

Nutriční hodnoty:

(1/8 koláče)

Uvařenou červenou řepu nakrájíme na kousky a vložíme ji do mísy. Přilijeme k ní 100ml mléka, přidáme dvě vejce, dvě lžíce medu a rozpuštěný kokosový olej. Tyčovým mixérem pak všechno promixujeme do podoby hutné červené tekutiny bez hrudek a kousků. Pak do těsta začněme pomalu zapracovávat sypké ingredience – kokosovou mouku (nebo kokos), najemno namleté ovesné vločky a hořké kakao. Vše důkladně promícháme, nebo opět promixujeme, aby těsto bylo úplně hladké. 
Tmavou hmotu pak přelijeme do kulaté formy (dortové či koláčové) a vložíme ji do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů. Při této teplotě pečeme sladký čokoládový dezert zhruba 45 minut.

Pak vytáhneme koláč z trouby, necháme jej vychladnout a před podáváním posypeme mletým kokosem. Dobrou chuť.

Tip: Koláč chutná nejlépe vychlazený z lednice. A v kombinaci s jogurtem (rostlinným, či klasickým) a čerstvým ovocem vytvoříte dokonalý zákusek, po kterém se jen zapráší.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky (za předpokladu použití BZL ovesných vloček)
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku