Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Pečená dýně s pohankou

Ingredience:

Doba přípravy:

45 minut

Nutriční hodnoty:

(celá porce)

Dýni hokaido rozkrojíme, očistíme od vláknitého středu se semínky a nakrájíme na malé kousky. Ty přemístíme do zapékací nádoby, do které přidáme na čtvrtinky nakrájenou červenou cibuli, nadrobno nasekaný rozmarýn, jeden prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a olivový olej. Pak směs pořádně promícháme a vložíme do trouby, ve které ji při 170 stupních pečeme zhruba půl hodinky.

Mezitím si připravíme pohanku. Tu propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí vodou a dvě minuty vaříme. Pak sundáme hrnec ze sporáku, zabalíme jej do utěrky a pohanku necháme pod pokličkou zhruba 20 minut „dojít“.

Po půlhodince pečení vytáhneme z trouby rozmarýnovou dýni, přisypeme k ní pohanku, řádně promícháme a celou směs vložíme zpět do trouby, ve které ji necháme ještě zhruba deset minut zapékat.  Pak už jen vyndáme pečenou dýni z trouby, posypeme jí řeřichou, obložíme plátky ředkviček a sladkou červenou paprikou a můžeme se pustit do jídla. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku