Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Dýňový koláč bez mouky

Ingredience:

(na 8 porcí)

Doba přípravy:

60 minut

Nutriční hodnoty:

(1 kousek)

Příprava vláčného dýňového koláče bez mouky je úplně jednoduchá. Nejdříve rozkrojíme dýni hokaido a zbavíme ji vláknitého středu se semínky. Dýni nakrájíme na menší kousky (i se slupkou), vhodíme ji do hrnce, do kterého přidáme jedno menší nakrájené jablíčko (taktéž se slupkou a bez jádřince), a necháme společně asi patnáct minut vařit.

Po čtvrthodince vaření rozmixujeme dýni s jablíčkem do podoby hladkého krémového pyré bez kousků.  Pyré přesuneme do větší mísy a přidáme k němu dva banány, lžíci medu, půl lžičky perníkového koření, půl lžičky skořice, dvě vejce a mandlové mléko (pokud netrpíte laktózovou intolerancí, můžete použít i klasické mléko). Všechny ingredience pak důkladně promixujeme, až vznikne tekutější těsto vonící po skořici. To přelijeme do kulaté formy (například dortové, či koláčové) a  vložíme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů. Při této teplotě pečeme koláč zhruba 40 minut. Pak už vytáhneme zdravou dobrotu z trouby a necháme ji pozvolna vychladnout. Lahodně vláčný dýňový koláč bez mouky případně ozdobíme sušenými jablíčky, nebo jej můžeme servírovat s vychlazeným bílým jogurtem. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku