Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Makové koule se švestkami

Ingredience:

Doba přípravy:

20 minut

Nutriční hodnoty:

(celá porce)

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a poté je nasypeme do hrnce s mandlovým mlékem, ve kterém je vaříme zhruba 15 minut. V závěru vaření přidáme do hrnce lžíci máku, na kousky nakrájené čerstvé švestky a celou směs osladíme medem a ovoníme skořicí. Obsah hrnce ještě chvilku promícháváme, aby se švestky prohřály a pustily sladkou ovocnou šťávu. Pak z jáhlové směsi pomocí lžíce nebo naběračky na zmrzlinu vytvoříme pravidelné kopečky, které ještě lehce posypeme mákem a ozdobíme čerstvými švestkami. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku