Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Domácí jahodová zmrzlina

Ingredience:

Doba přípravy:

5 minut (bez mražení)

Nutriční hodnoty:

(celá zmrzlina)

Jahody omyjeme, očistíme, zbavíme je zelených lístku a přesuneme do mixovací nádoby. Do té ještě nalijeme vodu, přidáme dvě lžíce medu a šťávu z poloviny citrónu. Všechny ingredience pak důkladně promixujeme.

Jahodovou směs nalijeme do velké obdélníkové mísy a dáme zhruba na půlhodinky do mrazáku. Po třiceti minutách obsah mísy promícháme vidličkou (okraje jsou již zmrzlé, střed ještě stále relativně tekutý) a nádobu se zmrzlinou vložíme zpět do mrazničky. Po další půlhodince mražení pak už můžeme vytáhnout lahodnou jahodovou zmrzlinu s dokonalou texturou, kterou rovnou naservírujeme do skleniček, ozdobíme plátky jahody a drobnými lístky meduňky. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány

Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku