Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Nepečený dort s jahodami

Ingredience:

(na 12 porcí)

Doba přípravy:

25 až 30 minut (bez chlazení)

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou a poté je nasypeme do hrnce s 400 ml kokosového mléka (pokud netrpíte alergií na laktózu a mléčnou bílkovinu, lze použít i mléko klasické). Obsah hrnce osladíme třemi lžícemi kokosového cukru a přidáme do něj špetku soli. Jáhly pak vaříme zhruba 15 až 20 minut, a ke konci vaření je promícháváme, aby se sladká jáhlová směs nepřipálila.

Jakmile jsou jáhly uvařené a hutné přesuneme je do kulaté dortové formy, kde je upěchujeme a vytvoříme z nich lehký dortový korpus. Ten dáme na pár minut stranou a připravíme si jednoduchý krém z 500ml kokosového mléka (opět možno použít klasické mléko), pudingu, kokosového cukru a hrsti mraženého lesního ovoce.

Dvě třetiny mléka nalijeme do rendlíku, kde jej ohřejeme. Ve zbylé třetině mléka pak rozmixujeme mražené lesní ovoce spolu se třemi lžícemi kokosového cukru a jahodovým pudingem. Tuto směs přelijeme do rendlíku s horkým mlékem a mícháme až do chvíle, kdy se z ní vytvoří hutný pudingový krém. Ten pak nalijeme na jáhlový korpus a necháme ho při pokojové teplotě vychladnout.

 Na závěr dortík ozdobíme plátky čerstvých jahod a dáme ho na dvě hodiny vychladit do lednice. Lehký nepečený dort s jahodami můžeme ještě případně posypat mandlovými plátky, kokosem, nebo jej podávat s drobnými meduňkovými lístky. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku