Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Česneková pomazánka z fazolí

Ingredience:

Doba přípravy:

90 minut   vaření fazolí
5 minut   příprava pomazánky

Nutriční hodnoty:

(celá pomazánka)

Fazole propláchneme, vložíme je do misky s vodou a necháme zhruba 8 hodin (ideálně přes noc) namáčet. Pak namáčecí vodu slijeme a fazole vhodíme do hrnce s lehce osolenou vodou, ve které je vaříme zhruba hodinu a půl.

Jakmile jsou fazole uvařené a měkké, scedíme je a přesuneme do mixovací nádoby, do které přidáme lžíci olivového oleje, lžičku sušeného medvědího česneku, zhruba třetinu kávové lžičky soli a špetku římského kmínu. Směs v nádobě zalijeme mandlovou smetanou (lze použít i smetanu klasickou) a zakápneme citrónovou šťávou. Pak už všechny ingredience společně rozmixujeme do podoby hutné pomazánky, ve které ponecháme i větší kusy fazolí (nemixujeme úplně dohladka). Na závěr do pomazánky přidáme ještě tři větší stroužky prolisovaného česneku a vše důkladně promícháme. Dobrou chuť.

Tip: Pokud chcete uspořit čas, můžete použít i fazole z plechovky. Důležité je však důkladně fazole propláchnout od slaného nálevu. Zamezíte tak trávícím obtížím.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku