Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Pečený květák s cizrnou

Ingredience:

(na 2 porce)

Doba přípravy:

60 minut (vaření cizrny), 45 minut (příprava, pečení)

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Cizrnu propláchneme, vložíme ji do misky s vodou a necháme zhruba 8 hodin (ideálně přes noc) namáčet. Pak namáčecí vodu slijeme a cizrnu vhodíme do hrnce s lehce osolenou vodou, ve které ji asi hodinu vaříme.

Jakmile je cizrna uvařená a měkká, scedíme ji a přesuneme do mísy. Do té ještě přidáme květák, který jsme si rozdělili na menší růžičky. Pak směs v míse zalijeme „marinádou“ vytvořenou ze dvou lžic vody, lžíce olivového oleje, dvou lžiček kari koření, zhruba poloviny kávové lžičky soli a špetky římského kmínu. Obsah mísy důkladně promícháme a vysypeme na plech s pečícím papírem. Celou směs pak přesuneme do trouby, kde ji při teplotě 180 stupňů pečeme asi 35 minut.

Upečený horký květák s cizrnou promícháme s nakrájenými cherry rajčátky, ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

Tip: Pokud chcete uspořit čas, můžete použít i cizrnu z plechovky. Důležité je však důkladně cizrnu propláchnout od slaného nálevu. Zamezíte tak trávícím obtížím.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku