Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Čokoládový koláč z fazolí

Ingredience:

(na 8 porcí)

Doba přípravy:

75 minut (bez namáčení)

Nutriční hodnoty:

(1 kousek)

Nejprve si na půl dne namočíme fazole adzuki, poté je scedíme a v nesolené vodě vaříme zhruba 45 minut. Jakmile jsou fazole uvařené a dostatečně měkké, propláchneme je vlažnou vodou a přesuneme do větší mísy. Do té ještě přisypeme hořké kakao, kokosový cukr, psyllium, rýžovou a kokosovou mouku. Pak do mísy rozklepneme dvě vejce, přidáme dvě lžíce kokosového oleje, přilijeme 200ml mandlového mléka a celou směs ovoníme špetkou skořice. Všechny ingredience v míse pak rozmixujeme do podoby vláčného čokoládového krému, který přesuneme do nepřilnavé kulaté (koláčové či dortové) formy.

Formu s fazolovým těstem vložíme do předehřáté trouby a při 170 stupních pečeme sladkou dobrotu zhruba 30 minut. Po půlhodince pečení pak už můžeme z trouby vytáhnout lahodný a vláčný čokoládový koláč. Ten můžeme ještě doplnit čerstvým ovocem, vychlazeným jogurtem či zakysanou smetanou. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku