Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Gulášovka z hlívy ústřičné

Ingredience:

(na 4 porce)

Doba přípravy:

30 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

V hrnci na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní na proužky nakrájenou hlívu, podlijeme trochou vody a zhruba deset minut společně podusíme.
Pak do hrnce přidáme zeleninový bujón bez glutamátu, jeden stroužek prolisovaného česneku, dvě kávové lžičky sladké papriky, třetinu lžičky mletého kmínu, chilli, pepř a majoránku.

Celou směs zalijeme litrem vroucí vody a 15 minut vaříme. Po čtvrthodince vaření sundáme hrnec ze sporáku a jeho obsah lehce promixujeme tyčovým mixérem, aby se polévka zahustila bez nutnosti přidávání mouky či jíšky. Gulášovku z hlívy ústřičné případně dle chuti osolíme a opepříme a můžeme servírovat lahodnou polévku s imunostimulačními účinky. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku