Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Salát s hlívou ústřičnou

Ingredience:

Doba přípravy:

10 minuty

Nutriční hodnoty:

Nejdříve se chopíme hlívy ústřičné, kterou omyjeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme na rozpálenou pánev s troškou olivového oleje. Zatímco se hlíva restuje, promícháme mix salátových listů spolu s nastrouhanou mrkví k a na kolečka nakrájenými cherry rajčátky.  Zeleninový salát pak zakápneme olivovým olejem a ochutíme jej solí a troškou vinného octa.

Jakmile hlíva na pánvi získá hnědou barvu, lehce ji osolíme, opepříme a okořeníme špetkou chilli a sušeným česnekem.  Hlívu pak už jen přesuneme z pánve do misky se salátem a doplníme ji česnekovým dipem, který jsme v rychlosti vytvořili promícháním bílého jogurtu s jedním stroužkem prolisovaného česneku, špetkou soli, chilli, pár kapkami citrónové šťávy a nadrobno nasekaným tymiánem. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku