Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Hrachová polévka

Ingredience:

(na 4 porce)

Doba přípravy:

20 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Na trošce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,  přisypeme k ní předvařený žlutý hrách, 100g čerstvého (nebo mraženého) hrášku, přidáme majoránku, sůl, pepř a vše společně chvíli restujeme. Pak směs zalijeme litrem zeleninového vývaru a necháme zhruba 10 až 15 minut vařit. Mezitím nakrájíme chléb na malé kostičky, které vložíme do trouby a dozlatova je opečeme.

Po čtrthodince vaření ochutíme polévku lahůdkovým droždím a jedním stroužkem prolisovaného česneku. Pak obsah hrnce lehce promixujeme, aby se nám hrachovka  zahustila bez nutnosti přidávání jíšky či mouky. Hotovou polévku podáváme s pečenými krutóny, čerstvým hráškem a petrželkou. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku