Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Květákový popcorn

Ingredience:

Doba přípravy:

5 minut

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Květák omyjeme, lehce osušíme a naporcujeme jej tak, aby se nám oddělily jednotlivé růžičky. Ty pak vložíme do uzavíratelné láhve (např. zavařovací sklenice), do které ještě přisypeme lahůdkové droždí, půl lžičky kari koření a půl lžičky kurkumy. Obsah nádoby ještě doplníme o lžičku olivového oleje a dochutíme zhruba třetinkou kávové lžičky soli.

Pak s láhví pořádně zatřeseme a štěrkáme s ní až do chvíle, kdy jsou jednotlivé růžičky květáku dokonale obaleny ve směsi koření. Potom už květákový popcorn přesuneme do servírovací misky a můžeme se pustit do zdravého mlsání. Dobrou chuť.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Vegany
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku