Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Perníky s vlašskými ořechy

Ingredience:

(na 12 perníků)

Doba přípravy:

35 minut

Nutriční hodnoty:

(jeden perník)

Nejdříve se ujmeme cukety, kterou oloupeme, najemno nastrouháme a důkladně z ní vymačkáme šťávu. Nastrouhanou cuketu pak přesuneme do mísy, do které přisypeme jáhlovou a pohankovou mouku, osladíme ji březovým cukrem, lžící medu, a „ovoníme“ perníkovým kořením a lžičkou skořice. Pak směs obohatíme o jedno menší nastrouhané jablíčko, psyllium, mandlové mléko, dvě vejce, lžíci slunečnicového oleje, kakao a kypřící prášek bez fosfátů. Všechny ingredience rozmixujeme tyčovým mixérem do podoby hladkého těsta, které by mělo mít trochu tekutější konzistenci. Pokud je těsto příliš hutné, přidáme ještě trochu mandlového mléka.

Perníkovou směs poté nalijeme do muffinové formy a vložíme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů. Při této teplotě pečeme perníky zhruba 25 minut.

Jakmile je zdravá vánoční sladkost hotová, vytáhneme ji z trouby, necháme chvíli odležet a mírně vychladit. Pak vložíme perníky do papírových košíčků a posypeme je nadrobno nasekanými vlašskými ořechy (ti, kteří nepočítají každou kalorii navíc, mohou perníky ještě před sypáním potřít troškou medu, aby na nich oříšky lépe držely).  Dobrou chuť a příjemné adventní mlsání.

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku