Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Čočkový salát s uzeným tofu

Ingredience:

Doba přípravy:

15 minut

Nutriční hodnoty:

(celá porce)

Na trošce olivového oleje orestujeme nadrobno nakrájené hlavičky jarní cibulky a loupanou červenou čočku, kterou jsme nechali přes noc namočenou ve vodě.  Směs na pánvi promícháme a pak do ní přidáme nakrájená cherry rajčátka, hrst nasekané petrželky a stroužek prolisovaného česneku. Čočku se zeleninou a bylinkami restujeme ještě tři až čtyři minuty, osolíme, opepříme a přesuneme do misky, ve které budeme salát servírovat.

Pak si na pánvi rozpálíme kapku olivového oleje, na kterém z obou stran opečeme uzené tofu. To ještě okořeníme mletou paprikou, sušeným tymiánem a posypeme čerstvě nemletým barevným pepřem. Poté už orestované plátky uzeného tofu přesuneme do misky k čočkovému salátu. Ten ještě posypeme kolečky jarní cibulky a ozdobíme petrželkou. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky

Vegetariány
Vegany

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku