Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Lesní hříbky s pohankou

Ingredience:

Doba přípravy:

20 minut

Nutriční hodnoty:

Pohanku propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí vodou a dvě minuty vaříme. Potom sundáme hrnec ze sporáku, zabalíme jej do utěrky a pohanku necháme pod pokličkou „dojít“. To bude trvat přibližně dvacet minut, kterých využijeme k přípravě lesních hříbků.

Na pánvičce si orestujeme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní očištěné a na kousky nakrájené hříbky a jeden stroužek prolisovaného česneku. Všechny ingredience důkladně promícháme a necháme je pod pokličkou dusit zhruba 10 minut. Pak obsah pánve ochutíme troškou sójové omáčky, špetkou soli a pepře. Hříbky ještě pořádně promícháme a  zhruba 5 minut podusíme.

Mezitím si na nepřilnavé pánvi připravíme vejce, které jen lehce osolíme, a podáváme jej spolu s pohankou, lesními hříbky a nakrájenými čerstvými paprikami. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku