Jezte s rozumem

Jezte s rozumem

Švestkový makovec bez cukru

Ingredience:

Doba přípravy:

60 minut (bez namáčení)

Nutriční hodnoty:

(jedna porce)

Sušené švestky zalijeme teplou vodou a necháme je zhruba 2 hodiny namáčet. Jakmile změknou a nasají do sebe tekutinu, scedíme je a vložíme do mísy. Do té ještě přilijeme 200ml mandlového mléka, 50ml vody a celou směs rozmixujeme do podoby sladké švestkovo-mandlové pasty. Do ní pak postupně zapracujeme najemno namleté ovesné vločky (ideálně bezlepkové) a 150g máku.

Do těsta ještě přidáme 2 vejce ušlehané do hutné pěny, lžičku skořice a na závěr do směsi přisypeme kypřící prášek bez fosfátů. Těsto přelijeme do kulaté formy a vložíme jej do trouby, kterou jsme si předehřáli na 160 stupňů. Při této teplotě pečeme zdravý dezert zhruba 40 až 45 minut. Pak už vytáhneme sladký švestkový makovec z trouby, necháme jej vychladnout a můžeme servírovat. Dobrou chuť...

RECEPT JE VHODNÝ PRO:

Diabetiky
Celiaky
Alergiky na mléko a mléčné výrobky
Vegetariány
Redukční dietu
Sportovce

Zpět na téma

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

Informace, které jsou obsahem této internetové stránky, jsou obecného charakteru. Svůj zdravotní stav vždy konzultujte s lékařem.

© ČPZP | Infocentrum: 810 800 000 | www.cpzp.cz | Navštivte nás na Facebooku